این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۶، شماره ۸۶، صفحات ۳۳۵-۳۴۷

عنوان فارسی اثر تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌میکروبی عصاره دارچین
چکیده فارسی مقاله با توجه به مشکلات متعدد گزارش شده، علاقه مصرف کنندگان به استفاده از افزودنی‌های طبیعی به جای افزودنی‌های سنتتیک امری اجتناب ناپذیر گردیده است. تحقیق پیش رو با استفاده از تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی، پس از اندازه گیری میزان ترکیبات فنولی، به اندازه گیری فعالیت ضد اکسایشی عصاره ها با آزمونهای حذف کنندگی رادیکال‌های آزاد DPPH، رنگبری بتاکاروتن و قدرت کاهندگی فریک (FRAP) و درنهایت اندازه گیری مقدار توکوفرول کل نمونه ها پرداخته است. نتایج حاصل نشان داد که فراصوت (دمای 45 درجه سانتیگراد در مدت زمان 30 دقیقه) قادر به استخراج ترکیبات فنولی بیشتری می باشد و قدرت آنتی اکسیدانی این عصاره در هر سه آزمون در مقایسه با عصاره سیال فوق بحرانی (فشار 100 بار، دما 55 درجه سانتیگراد، سرعت جریان دی اکسید کربن 16 گرم بر دقیقه، سرعت جریان اتانول (بعنوان اصلاحگر) 4 میلی لیتر بر دقیقه و زمان استخراج 3 ساعت، بیشتر می‌باشد. قدرت آنتی‌اکسیدانی این عصاره در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ در غلظت های مختلف متفاوت بود. فعالیت ضد باکتریایی (حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی) این عصاره ها در برابر چهار باکتری بیماری‌زا و عامل فساد مواد غذایی شامل دو گونه گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا، و دو گونه گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس ارزیابی گردید و نتایج نشان داد که غلظت ppm 500 هر دو عصاره قادر به بازدارندگی و نیز کشندگی کلیه باکتری‌های مورد بررسی در این مطالعه می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فراصوت،سیال فوق بحرانی،عصاره دارچین،فعالیت ضد‌باکتریایی،فعالیت آنتی اکسیدانی،

عنوان انگلیسی The effect of ultrasound assisted and super critical fluid extraction on antioxidant and antibacterial properties of cinnamon extract
چکیده انگلیسی مقاله According to various reported problems, consumers' interest for using natural food additive and preservative agents instead of synthetic ones has become inevitable. In this paper, after determining the total phenolic compound, antioxidant activity of samples was investigated using three various methods of DPPH, FRAP and B-carotene bleaching power, and then, total tocopherol of the samples was measured. Results proved that ultrasound was able to extract more phenolic compounds than subcritical fluid extraction. As the result of that, US-extract expressed more antioxidant power than SFE-extract in all three antioxidant assays. Comparing antioxidant power of both extracts with synthetic antioxidant (TBHQ) proved various results in different concentrations. A part from antioxidant activity, antimicrobial activity (MIC-MBC) of extracts examined on four various bacteria of both gram positive and negative pathogenic ones. Results detected that 500ppm (the lowest concentration of this work) was the same concentration for both MIC and MBC assays.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله فراصوت,سیال فوق بحرانی,عصاره دارچین,فعالیت ضد‌باکتریایی,فعالیت آنتی اکسیدانی

نویسندگان مقاله سپیده سهراب پور |
دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری

رضا اسمعیل زاده کناری |
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری

زینب رفتنی امیری |
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25880_bde2f3bd86784e064317353212c11b30.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات