این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۱۴۱-۱۵۰

عنوان فارسی بررسی تأثیر پوشش آلوئه ورا و بسته بندی بر ویژگی‌های کیفی و زمان ماندگاری زرشک بی دانه خشک شده (Berberis vulgaris)
چکیده فارسی مقاله این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پوشش‌ خوراکی پلی ساکاریدی آلوئه ورا (5 و 10 درصد W/W) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده ( 0،6 و 21 درصد اکسیژن) بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی زرشک خشک شده طی دوره نگهداری انجام شد. بدین منظور زرشک خشک شده، به روش غوطه وری با پوشش‌ خوراکی پلی ساکاریدی (5 و 10 درصد آلوئه ورا) تیمار و در سه بسته بندی شامل وکیوم ( صفر درصد اکسیژن)، MAP (6% اکسیژن) و هوای معمولی (21% اکسیژن) بسته بندی و نمونه ها در دما C°20 به مدت 12 هفته نگهداری شدند. طی مدت نگهداری، میزان رطوبت، آنتوسیانین، مولفه‌های رنگی (L* (روشنی)، a* (قرمزی) و b* (زردی))، ارزیابی حسی و ویژگی‌های میکروبی (شمارش کلی، تعداد کل کپک و مخمر) طی فاصله های زمانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تاثیر پوشش‌آلوئه ورا و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده و وکیوم در مدت زمان نگهداری بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و میکروبی زرشک معنی‌دار بود. پوشش‌دهی و بسته بندی، افت رطوبت، آنتوسیانین، روشنی و قرمزی را کاهش داد. شمارش کلی میکروارگانسم های هوازی، تعداد کل کپک و مخمر طی دوره نگهداری در نمونه‌های تیمار شده با پوشش خوراکی و بسته بندی نسبت به نمونه شاهد رشد کمتری داشت. ترکیب پوشش 10 درصد آلوئه ورا با بسته بندی وکیوم منجر به حفظ بیشتر رنگ و آنتوسیانین گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلوئه ورا،بسته بندی اتمسفر اصلاح شده،پوشش خوراکی،زرشک،

عنوان انگلیسی An Investigation on the Effect of Aloe Vera Coating and Packaging on Quality Properties and storage time of Dried Seedless Barberry (Berberis vulgaris)
چکیده انگلیسی مقاله The effect of edible polysaccharide coating of Aloe vera and a packaging on physicochemical and biological properties of barberries during storage was examined. Barberries were treated with edible polysaccharide coating through immersion method and packaged under 0, 6 and 21% of oxygen concentration and maintained at 20 ºC for 12 weeks. During storage, moisture content, anthocyanin, color components and microbial characteristics were evaluated. The results showed that the effect of Aloe vera coating and packaging type on physicochemical and biological characteristics of barberries could be noticeable during storage time. Coating and packaging would reduce moisture loss, anthocyanin, brightness and redness. The number of aerobic microorganisms and amounts of mold and yeast in the samples treated with edible coating and packaging showed to be less than the control group during storage. Lastly, the results showed that coating with 10% of Aloe vera and vacuum packaging would further maintain color and anthocyanin, the main components of barberries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آلوئه ورا,بسته بندی اتمسفر اصلاح شده,پوشش خوراکی,زرشک

نویسندگان مقاله سارا رویتوند |
دانشجوی دکتری، مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

ناصر صداقت |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی وریدی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محبت محبی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25825_50f2eca0caded45a050a6cf3a0479acf.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات