این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۲۷۹-۲۸۹
عنوان فارسی
تاثیر عصاره هَوِن بر روی سینتیک تغییرات فاکتورهای ازت در طی نگهداری در آب نمک و مرحله رسیدن در پنیر سنتی کوزه ای
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق، سینتیک تغییرات فاکتورهای ازت (ازت محلول، ازت غیر پروتئینی و ازت کل) در پنیر سنتی حاوی عصارهی بذرهای گیاهان محلی به نام هَوِن مورد ارزیابی قرار گرفته است. نمونه های پنیر به مدت 56 روز درون آب نمک 12 درصد و دمای 10 درجه قرار گرفتند و سپس در کوزههای سفالی و زیر خاک در دماهای 5، 10 و 15 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. هر 14 روز یکبار فاکتورهای مذکور در نمونه های پنیر اندازهگیری شده و تغییرات حاصل برای محاسبهی مدل های سنتیکی بکارگرفته شد. نتایج حاصله نشان داده که در طول نگهداری پنیرها درون آبنمک، نسبت ازت محلول و ازت غیر پروتئینی در همه نمونه های پنیر افزایش یافت. تغییرات ازت محلول ، برای هر دو نوع پنیر (پنیر سنتی حاوی عصاره هون و نمونه های پنیر سنتی بدون عصاره) داخل کوزهها از سینتیک درجه اول پیروی کرده و ثابت سرعت واکنش در هر دو نوع پنیر در دمای 10 درجه بیشتر از 5 و 15 درجه بود. همچنین تغییرات ازت غیر پروتئینی داخل کوزه، در همه نمونه های پنیراز سینتیک درجه صفر پیروی کرد و سرعت واکنش در 10 در جه بیشتر از 5 و 15 درجه بوده و ثابت سرعت در دمای 10 درجه برای پنیر بدون عصاره (شاهد)، 18/0 و برای پنیر دارای عصاره 13/0 بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فاکتور های ازت،ثابت سرعت،درجه ی واکنش،پنیر سنتی کوزه ای،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فاکتور های ازت,ثابت سرعت,درجه ی واکنش,پنیر سنتی کوزه ای
نویسندگان مقاله
بشیر بهرامی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
محمد علیزاده خالد آباد |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
حامد حسن زاده اوچتپه |
فارغ التحصیل دوره دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25836_26b16c49781eb4e557319bf426994cc8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات