این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۳۲۷-۳۳۶
عنوان فارسی
بررسی فعالیت ضدباکتریایی و ضدکپکی سویههای L.plantarum بومی جدا شده از موادغذایی مختلف
چکیده فارسی مقاله
چکیده:
هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر ترکیبات ضدمیکروبی حاصل از چهار سویهی مختلف
L.plantarum
جدا شده از چند منشاء غذایی (زیتون تخمیری، خمیر ترش، پنیرکوزه و شیر
شتر) بر چهار باکتری بیماریزای شاخص (
Escherichia coli
،
listeria monocytogenes
،
Staphylococcus aureus
و
Salmonella Enteritidis
)
و دو کپک عامل فساد موادغذایی (
Aspergillus flavus
و
niger
Aspergillus
)
بود. بدین منظور فعالیت ضدباکتریایی و ضدکپکی هر یک از سویهها به ترتیب در روش نفوذ در چاهک، کشت دولایه و لکه گذاری اسپور مورد آزمون قرار گرفت. جهت تعیین ماهیت ترکیبات ضدمیکروبی روماند فیلتر شده فاقد سلول هریک از سویههای
L.plantarum
نیز از تیمارهای مختلف حرارتی و آنزیمی و خنثی سازی با سود استفاده شد. نتایج نشان داد که همه سویهها فعالیت ضدمیکروبی خوبی علیه میکروارگانیسمهای شاخص مورد مطالعه نشان دادند و میزان فعالیت بسته به نوع سویه متفاوت بود. همچنین تفاوت معناداری بین فعالیت ضدمیکروبی سوسپانسیون کشت فعال و روماند فاقد سلول در روش چاهک
دیده نشد
و بیشترین هاله عدم رشد علیه باکتری
E.coli
(0.57
±
13.67) مشاهده گردید. همچنین
سویه جدا شده از خمیر ترش
فعالیت ضدکپکی بالایی بر ضد هر دو کپک
نشان داد. به طور کلی
کپک
A.flavus
در برابر متابولیتهای تولیدی
سویههای
L.plantarum
از حساسیت بیشتری نسبت به
A
.
niger
برخوردار بود.
تیمار حرارتی روماند فاقد سلول هیچ گونه تاثیری در کاهش و یا افزایش خاصیت ضد میکروبی سویهها نداشت در حالیکه خنثی سازی با سود خاصیت ضد میکروبی را به صفر رساند. همچنین به جز دو سویه فعالیت ضدمیکروبی روماند فیلتر شده فاقد سلول تحت تاثیر تیمار پروتئیناز
K
قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که سویههای بومی
L.plantarum
و ترکیبات ضدمیکروبی تولیدی آنها پتانسیل خوبی جهت استفاده به عنوان نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی را دارند.
کلید واژگان:
L.plantarum
، باکتریهای شاخص بیماریزا، کپکهای عامل فساد، فعالیت ضد میکروبی
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
L.plantarum،باکتریهای شاخص بیماریزا،کپکهای عامل فساد،فعالیت ضد میکروبی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
L.plantarum,باکتریهای شاخص بیماریزا,کپکهای عامل فساد,فعالیت ضد میکروبی
نویسندگان مقاله
دینا شهرام پور |
دانشجوی دکتری، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خمیری |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محبوبه کشیری |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد علی رضوی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25840_908aac68917501c8efbdad633fc3de6d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات