این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۵، صفحات ۴۱۷-۴۲۴
عنوان فارسی
اثر اسانس بنه تازه و رسیده برماندگاری و خواص حسی دوغ ایرانی
چکیده فارسی مقاله
چکیده
دوغ
نوعی
نوشیدنی
تخمیری
است
که
با
اختلاط
ماست،
آب
و
مقداری
نمک
تهیه
میشود.
ایجاد گاز در دوغ
در
طول
زمان
نگهداری
مشکل
عمدهای
است که
در اثر فعالیت مخمر کلایورومایسس مارکسیانوس
ناشی
میگردد.
میوه بنه یا پسته کوهی با نام علمی
Pistacia atlantica
متعلق به تیره
atlantica
هستند که مشخص شده دارای خاصیت ضد میکروبی
در محیط کشت است.
هدف
از
این
مطالعه
بررسی
اثر
بازدارندگی
اسانسهای
بنه تازه و رسیده
بر
قابلیت
بقای کلایورومایسس
مارکسیانوس
در
دوغ
ایرانی و افزایش ماندگاری آن
هست
.
در این پژوهش اسانس
بنه تازه و رسیده
با روش تقطیر استخراج
گردید
.
ترکیبات
مؤثر
این
اسانس
با
دستگاه
گاز کروماتوگرافی
متصل
به
طیفسنج
جرمی
(GC/MS)
شناسایی
شد. اثر اسانس بنه تازه و رسیده
در
غلظتهای 05/0،
1/0،
125/0،
25/0 درصد
بر
کلایورومایسس
مارکسیانوس
در
دوغ ایرانی
در
دمای
4
درجه
سانتی
گراد
و
طی
یک
دوره
28
روزه
انبارمانی
موردمطالعه
قرار
گرفت. نتایج
این
پژوهش
نشان
داد
که
اسانس
بنه تازه و رسیده
در
غلظت
های
بالاتر
دارای
بالاترین
اثر
بازدارندگی
بر
روی
رشد
کلایورومایسس مارکسیانوس
است.
در
مورد
اثر
توأم
اسانسها
بر
خواص
ارگانولپتیکی
و
اثر
ضد
میکروبی
میتوان
گفت
غلظت
بهینهای
که
باعث
ایجاد طعم
مطبوع
شد
غلظت
1/0
درصد
اسانس
بود
که
این
غلظت
در
دمای
4
درجه
باعث
کاهش
معناداری(
05/0
p
<
) در
تعداد
مخمر
تلقیحی
نیز
گردید
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان بنه،کلایورومایسس مارکسیانوس،دوغ ایرانی،اسانس،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کلید واژگان بنه,کلایورومایسس مارکسیانوس,دوغ ایرانی,اسانس
نویسندگان مقاله
شبنم ابوالحسینی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایت اله آملی، آمل، ایران.
لیلا گلستان گلستان |
استادیار گروه صنایع غذایی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایت اله آملی، آمل، ایران.
حامی کابوسی |
استادیار گروه میکروبیولوژی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایت اله آملی، آمل، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25848_5f98c0f5a848e25f8b0ac3f26796bd8e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات