این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۵۱-۵۹
عنوان فارسی
غنی سازی آب انار با اینولین استخراج شده از سیب زمینی ترشی با هدف تولید آبمیوه پری بیوتیک با ماندگاری بالا
چکیده فارسی مقاله
چکی
ده
اینولین
بعنوان
یک پری بیوتیک علاوه بر اثرات سلامتی بخش بر بدن می تواند کاربردهای متعددی نیز در صنایع غذایی داشته باشد. یکی از منابع مهم اینولین سیب زمینی ترشی است که در این مطالعه استخراج اینولین از آن به منظور تولید آبمیوه پری بیوتیک مورد توجه قرار گرفت. برای این منظور ابتدا سوسپانسیونی از سیب زمینی ترشی تهیه و با تغییر
pH
ناخالصی ها حذف و در نهایت اینولین رنگبری گردید. ویژگی های شیمیایی و درصد استخراج اینولین محاسبه و به نسبت 5/1، 3 و 5 درصد به آب انار پاستوریزه
اضافه شد.
در طی نگهداری به مدت یکماه در یخچال آزمون های فیزیکوشیمیایی، حسی، کپک ومخمر بر روی محصول انجام گردید. نتایج نشان داد درصد استخراج اینولین بالا (29/87%) و درجه پلیمریزاسیون آن مناسب (6/46%) است. وجود اینولین در آب انار علاوه بر طعم شیرین که سبب امتیاز برتر آن نسبت به نمونه شاهد در آزمون حسی شده بود، به طور معنی داری سبب افزایش ماندگاری آن گردید بطوریکه تعداد کپک و مخمر در نمونه شاهد و نمونه 5 درصد اینولین در هفته چهارم به ترتیب
cfu/ml
150 و 50 بود
(p<0.05)
. همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی در نمونه های دارای اینولین بویژه در تیمار 5% در طول نگهداری آبمیوه کاهش کمتری نسبت به نمونه شاهد داشت که می تواند از جهت سلامتی مصرف کننده بسیار قابل توجه باشد. افزایش کدورت در طول 28 روز ماندگاری در آب میوه پری بیوتیک کمتر از نمونه شاهد بود که از نظر ویژگی های ظاهری و بازار پسندی محصول دارای اهمیت است.
در نهایت اینولین می تواند در آب انار دارای خاصیت ضدقارچی و آنتی اکسیدانی مناسبی باشد که در ماندگاری و حفظ کیفیت محصول ارزشمند است و آب
انار
پری بیوتیک حاوی 3% اینولین با توجه به داشتن بهترین امتیاز از آزمون های حسی می تواند بعنوان یک نوشیدنی مناسب انتخاب گردد.
کلید واژگان:
پری بیوتیک، اینولین، سیب زمینی ترشی، فعالیت آنتی اکسیدانی
، آبمیوه انار
کلیدواژههای فارسی مقاله
پری بیوتیک،اینولین،سیب زمینی ترشی،فعالیت آنتی اکسیدانی،آبمیوه انار،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پری بیوتیک,اینولین,سیب زمینی ترشی,فعالیت آنتی اکسیدانی,آبمیوه انار
نویسندگان مقاله
لیلا لک زاده |
دکتری، استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
آرزو سبزواری |
کارشناس ارشد، مربی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
مهدی عموحیدری |
دانشجوی دکتری، مربی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25778_b167e2a96ea4685dd3b9ace5cabd30c3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات