این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۷۵-۸۸

عنوان فارسی بهینه سازی تولید پپتیدهای آنتی‌اکسیدان توسط هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه شنبلیله
چکیده فارسی مقاله پروتئین دانه شنبلیله غنی از لیزین و تریپتوفان است. در این پژوهش هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه شنبلیله با آنزیم پانکراتین با استفاده از روش سطح پاسخ با سطوح متغیر‌های مستقل : دما 60 – 20 درجه سانتی گراد، زمان 270 – 30 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 25/3 – 25/0 درصد، انجام شد. شرایط بهینه برای رسیدن به بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و احیاء کنندگی آهن، دمای ⁰C 12/46 ، و میزان آنزیم 84/1 درصد و زمان 96/175 دقیقه به دست آمد. سپس ویژگی‌های آنتی اکسیدانی تیمار بهینه در غلظت‌های (mg/ml) 50 – 10 با قدرت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز نشده و ویتامین ث مقایسه شد. بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH (98/52 درصد)، مهار رادیکال هیدروکسیل (99/70 درصد)، شلاته کنندگی آهن (63/72 درصد) قدرت آنتی اکسیدانی کل (جذب 26/1 در طول موج 695 نانومتر) و احیاء کنندگی آهن(80/0 در طول موج700 نانومتر) به دست آمد. نتایج نشان دادند هیدرولیز آنزیمی به میزان قابل توجهی منجر به افزایش ویژگی‌های آنتی اکسیدانی پروتئین گشته است. بنابراین پروتئین هیدرولیز شدهِ‌ی شنبلیله قابلیت کاربرد در مواد غذایی به‌عنوان جایگزین آنتی اکسیدان‌های سنتزی را دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله هیدرولیز آنزیمی،پانکراتین،پپتید زیست فعال،بهینه سازی،شنبلیله،

عنوان انگلیسی optimization of Production of antioxidant peptides using enzymatic hydrolysis of fenugreek seed
چکیده انگلیسی مقاله Fenugreek seed (Graceum Trigonella foenum) is a rich source of lysine and tryptophan. In this study, the enzymatic hydrolysis of fenugreek seed protein with the pancreatin enzyme was performed using the response surface methodology with independent variable including: temperature 20 - 60 ° C, time 30-270 min, and enzyme to substrate ratio of 25.23 - 0.25%. Optimum conditions to achieve the highest DPPH radical scavenging capacity and reducing power were obtained at 46. 12 ° C, and enzyme: substrate ratio of 1.84% and time of 175.96 min. Then, the antioxidant properties of the optimum treatment were measured at different concentrations (10-20 mg/ml) and compare with antioxidant properties of non-hydrolyzed protein and vitamin C. The highest DPPH radical scavenging capacity and radical hydroxyl inhibition and Fe2+ chelating and total antioxidant activity were 52.98%, 70.99%, 72.63%, absorption 1.28 at wavelength of 695 nm and 0.80 at wavelength of 700 nm, respectively. The results showed that enzymatic hydrolysis significantly increased the antioxidant properties of the protein. Therefore, the hydrolyzed protein of fenugreek seed can be used in food as a substitute for synthetic antioxidants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله هیدرولیز آنزیمی,پانکراتین,پپتید زیست فعال,بهینه سازی,شنبلیله

نویسندگان مقاله شیما کاوه |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. گرگان، ایران

علیرضا صادقی ماهونک |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی |
عضو هیئت علمی و معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مهدی جعفری |
دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خشایار سرابندی |
دانشجوی دکترای صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25780_427041b1ee29253466e4dfcea57e9b58.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات