این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۱۱۱-۱۲۳
عنوان فارسی
خواص فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی روغنهای زیتون، ذرت و کانولا
چکیده فارسی مقاله
چکیده
در این پژوهش، تأثیر افزودن روغنهای گیاهی مختلف شامل روغن زیتون، ذرت و کانولا با مقدار 25/0 و 5/0% حجمی - حجمی بر ویژگیهای فیزیکی، حرارتی و مکانیکی فیلمهای بر پایه صمغ دانه بارهنگ مورد بررسی قرار گرفت. افزودن روغن به فیلمها سبب افزایش ضخامت و کاهش محتوای رطوبتی، جذب رطوبت، نفوذ پذیری فیلم به بخار آب (
WVP
)، استحکام کششی نهایی (
UTS
)، دمای ذوب (
T
m
) و دمای انتقال شیشهای (
T
g
) گردید. روغنهای گیاهی افزوده شده به فیلمها، خصوصیت نرم کنندگی را نیز نشان دادند که از نتایج کرنش تا نقطه شکست (
SAB
) به دست آمد. تصاویر حاصل از میکروسکوپ الکترونی نشان داد که
فیلم کنترل (بدون روغن)، ساختار همگن و یکنواخت داشت. با افزودن روغنهای گیاهی، ساختار فیلم به ساختاری ناهمگن، غیر یکنواخت و زبر تغییر یافت. فیلمهای حاوی روغن ذرت با وجود داشتن ساختار زبرتر نسبت به فیلم کنترل، پخش یکنواختتر و بهتر روغن را نسبت به فیلمهای حاوی روغنهای دیگر نشان داد. فیلمهای حاوی روغنهای زیتون و کانولا پخش غیر یکنواختی را داشتند و زبری فیلمها بیشتر از فیلمهای حاوی روغن ذرت و کنترل بود. این مسئله ناشی از توزیع یکنواختتر قطرات روغن ذرت و پایداری مناسب امولسیون در طی تولید فیلم است.
کلید واژگان:
صمغ دانه بارهنگ، فیلمهای خوراکی، روغنهای گیاهی، خواص فیلمهای خوراکی
کلیدواژههای فارسی مقاله
صمغ دانه بارهنگ،فیلمهای خوراکی،روغنهای گیاهی،خواص فیلمهای خوراکی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
صمغ دانه بارهنگ,فیلمهای خوراکی,روغنهای گیاهی,خواص فیلمهای خوراکی
نویسندگان مقاله
رسول نیکنام |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
علی ایاسه |
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
بابک قنبرزاده |
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25783_a840c65480851b583aa40827bb10ecc6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات