این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۱۵۳-۱۶۱
عنوان فارسی
بررسی تولید بتاکاروتن از سویه بومی جلبک دونالیلا سالینا
چکیده فارسی مقاله
چکیده
امروزه تمایل زیادی برای مصرف کاروتنویید های طبیعی در صنایع غذایی،دارویی، آرایشی و بهداشتی وجود دارد. کاروتنوییدها یکی از مکمل های غذایی بوده که به صورت طبیعی در ارگانیسم های فتوسنتتیک سنتز می گردد.به علت سوگیری به سمت تولید کارتنوییدها از روش های بیوسنتتیک توجه به منابع طبیعی آنها افزایش یافته است.میزان ایزومر 9-سیس با دسترسی زیستی بالا در دونالیلا نسبت به دیگر منابع طبیعی آن بیشتر است و این میکروآلگ مهمترین منبع طبیعی تولید کننده بتاکاروتن می باشد،از این رو پرورش تجاری آن برای تولید پودر دونالیلا و یا تولید بتاکاروتن طبیعی به سه دهه می رسد. این جلبک قابلیت بالای زیست در شرایط متغیر محیطی را داراست، به طوری که رنج تحمل شوری بین 4/0 مولار تا 5 مولار
NaCl
و رنج تحمل
pH
بین 5/5 تا 11 را دارا می باشد. ایجاد کاروتنویید در کلروپلاست آلگ و تحت شرایط استرس صورت میگیرد. در این مطالعه به بررسی تولید بتاکاروتن توسط جلبک دونالیلا سالینا جداسازی شده از دریاچه نمک حوض سلطان، در شرایط مختلف
NaCl
و
pH
در محیط کشت جانسون پرداخته شده است.بررسی های فوق در یک دوره رشد چهل روزه صورت گرفت.
نتایج حاصله نشان میدهد که پیگمانتاسیون متناسب با روند رشد بوده وبیشترین میزان رشد و تولید کاروتنویید در محیط کشت با شوری 10% (در مقایسه با شوری 20 و30 درصد)و
pH
برابر5/8 (در مقایسه با
pH
های 5/7 و 5/9)مشاهده گردید. بیشترین میزان تولید کاروتنویید در محیط فوق در چهل و دومین روز و در حدود 95/14 میلی گرم در لیتر محیط کشت ارزیابی گردید.
کلید واژگان:
بتاکاروتن،دونالیلا سالینا،بیوتکنولوژی غذایی،دریاچه نمک
کلیدواژههای فارسی مقاله
بتاکاروتن،دونالیلا سالینا،بیوتکنولوژی غذایی،دریاچه نمک،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بتاکاروتن,دونالیلا سالینا,بیوتکنولوژی غذایی,دریاچه نمک
نویسندگان مقاله
سعیده تولایی |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی-گرایش علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
مهناز مظاهری اسدی |
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
خسرو رستمی |
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25786_789f462a98773c775bb16996054b55aa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات