این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۲۳۱-۲۴۲
عنوان فارسی
بررسی آلودگی مایکوتوکسین ها و فلزات سنگین در نمونه های برنج استان مازندران با HPLC و طیف سنجی جذب اتمی
چکیده فارسی مقاله
برنج منبع اصلی کربوهیدرات و ماده غذایی اصلی در رژیم غذایی خانوارهای ایرانی به شمار میرود. این محصول مستعد آلودگی به آلایندههای مختلف ازجمله مایکوتوکسینها و فلزات سنگین میباشد. تجمع این ترکیبات سمی در بدن منجر به ایجاد بیماریهای مختلف میگردد. اثر مضر مایکوتوکسینها بر اندامهای مختلف بدن انسان و حیوانات شدید بوده و ضرر و زیانهای اقتصادی ناشی ار آنها نیز وسیع میباشد. در این تحقیق، 40 نمونه برنج در استان مازندران جمع آوری شد و از نظر میزان آلودگی به مایکوتوکسینها (آفلاتوکسینهای B1 و آفلاتوکسین توتال، اکراتوکسین A، زیرالنون و داکســـی نیوالنـول) و فلزات سنگین (سرب، آرسـنیک و کادمیـوم) مورد بررسی قرار گرفتند. میزان مایکوتوکســینها توسط دستگاه HPLC و خالص سازی با ستون ایمونوافینیتی (خالص سازی داکسی نیوالنول با ستون فاز جامد) انجام شد. اندازهگیری آرسنیک با دستگاه بینابسنجی جذب اتمی بر مبنای تولید هیدرید و برای اندازهگیری کادمیوم و سرب از روش طیف-سنجی نوری جذب اتمی با کوره گرافیتی استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین آفلاتوکسینهای B1 و آفلاتوکسین توتال، اکراتوکسین A، زیرالنون و دئوکسـینیوالنول به ترتیب 027/0، 36/0، 74/27، 70/13 و ng/g 4/55 بود. سرب در هیچ یک از نمونهها مشاهده نشد و میانگین غلظت کادمیوم و آرسنیک به ترتیب 48/0 و mg/kg 77/21 بود. به طور کلی، نمونهها از نظر همه مایکوتوکسینها به استثنای اکراتوکسینA (در 25 % نمونهها) در محدوده مجاز تعیین شده توسط استاندارد ملی ایران بودند. با این وجود، 75 % و 15 % نمونهها به ترتیب از نظر آرسنیک و کادمیوم بالاتر از حد مجاز تعیین شده بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برنج،آفلاتوکسین،اکراتوکسین،زیرالنون و دئوکسی نیوالنول،فلزات سنگین،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
برنج,آفلاتوکسین,اکراتوکسین,زیرالنون و دئوکسی نیوالنول,فلزات سنگین
نویسندگان مقاله
رضا فرهمندفر |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
مریم اثنی عشری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
سلیمه رشیدایی ابندانسری |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
الهه مقصودلو |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25792_c79245af5c97a25e2d5786a3437ffcdd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات