این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۳۰۱-۳۱۳
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی پروتئین هیدرولیز شده حاصل از کنجالهی پنبه دانه توسط آنزیم آلکالاز
چکیده فارسی مقاله
چکیده
پپتیدهای زیست فعال از اتصال اسیدهای آمینه تشکیل شده اند و با پیوندهای کوالانسی به یکدیگر پیوند یافته اند. اگرچه برخی از این پپتیدها در فراورده های طبیعی به صورت آزاد هستند ولی تعداد زیادی از آن
ها در ساختار پروتئینی اصلی پنهان شده
اند و از طریق فرآیندهای آنزیمی آزاد می شوند. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی ویژگی
های فیزیکوشیمیایی و عملکردی پروتئین هیدرولیز شده حاصل از کنجاله
ی پنبه دانه توسط آنزیم آلکالاز می باشد.
هیدرولیز آنزیمی توسط آنزیم آلکالاز در
pH
ثابت 8، بازه
ی زمانی 2، 5/3 و 5 ساعت، دمای 45، 50 و
Cᵒ
55 و نسبت آنزیم به سوبسترای 5/0، 5/1 و 2 درصد مورد بررسی قرار گرفت. بهینه سازی شرایط هیدرولیز آنزیمی توسط روش سطح پاسخ انجام شد و در شرایط بهینه برخی از ویژگی های پروتئین هیدرولیز شده شامل فعالیت آنتی
اکسیدانی پروتئین های هیدرولیز شده
ی حاصل از کنجاله پنبه
دانه، مهار رادیکال آزاد
DPPH
، قدرت شلاته کنندگی یون آهن، ظرفیت آنتی
اکسیدانی کل و قدرت احیا کنندگی مورد
بررسی قرار گرفت. نتایج
پژوهش نشان می دهد که با درجه هیدرولیز %32، شرایط
بهینه
هیدرولیز
برای
پروتئین کنجاله
ی پنبه دانه شامل
زمان
5
ساعت،
دمای
Cᵒ
55 و نسبت آنزیم به سوبسترا %7/1 بوده است. در این شرایط، مقدار
مهار
رادیکال
آزاد %69/62، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل 1/2 میلی مول آلفا توکوفرول بر میلی لیتر، قدرت احیا کنندگی 078/0 انگستروم و قدرت شلاته
کنندگی
برابر
با %20/80 می باشد.پپتیدهای زیست فعال حاصل از کنجاله
ی پنبه دانه دارای خواص فیزیکوشیمیایی و عملکردی سلامت
بخش هستند. روش سطح پاسخ به صورت یک روش آسان، معتبر و در دسترس در بهینه
سازی پروتئین هیدرولیز شده و در جهت دستیابی به ویژگی
های مطلوب سلامت بخش مفید و مؤثر بود. از این رو استفاده از پروتئین
های هیدرولیز شده
ی پنبه دانه در برخی از فرمولاسیون
های غذایی و دارویی توصیه می شود.
کلید واژگان:
هیدرولیز آنزیمی، پپتیدهای زیست فعال، پنبه دانه، روش سطح پاسخ، ویژگی های عملکردی
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیدرولیز آنزیمی،پپتیدهای زیست فعال،پنبه دانه،روش سطح پاسخ،ویژگی های عملکردی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
هیدرولیز آنزیمی,پپتیدهای زیست فعال,پنبه دانه,روش سطح پاسخ,ویژگی های عملکردی
نویسندگان مقاله
بهروز اکبری آدرگانی |
دانشیار مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
پریا شعبانی |
کارشناس ارشد صنایع غذایی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25797_db135d9474a6b3005789edc02df2f6bc.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات