این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۳۴۹-۳۶۴
عنوان فارسی
ارزیابی برخی شاخصهای کیفی و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی میوهی دو رقم پرتقال خونی تحت تیمار دمایی در مرحله پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، اثر تیمار دمایی بر حفظ کیفیت و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی گوشت و پوست میوهی دو رقم پرتقال خونی مورو و سانگینلو [Citrus sinensis (L.) Osbeck var. Sanguinello and Moro] در مرحله پس از برداشت بررسی شد. میوهها با دمای 12 درجه سانتیگراد (یک هفته)، 20 درجه سانتیگراد (3 روز) و 30 درجه سانتیگراد (2 روز) پیشتیمار شدند و به مدت 60 روز در انبار با سردخانه با دمای 5 درجه سانتیگراد و رطوبت 85 درصد قرار داده شدند. بعلاوه یک گروه از میوههای پیشتیمار نشده در همان شرایط دمایی و رطوبتی بهعنوان شاهد و گروهی دیگر در انبار معمولی قرار داده شدند. سپس درصد کاهش وزن، آب میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مواد جامل محلول کل (TSS)، تغییرات رنگ پوست، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و ظرفیت آنتیاکسیدانی گوشت و پوست میوهها در روزهای صفر، 30 و 60 انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که درصد کاهش وزن، آب میوه و TA تحت تاثیر تیمارهای دمایی قرار گرفت. فعالیت آنزیمهای آسکورباتپراکسیداز و کاتالاز کمتر تحت تاثیر تیمارهای دمایی قرار گرفت، ولی فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در میوههای تیمار شده افزایش یافت. ظرفیت آنتیاکسیدانی بافت گوشت و پوست هر دو رقم در مقایسه با شاهد ابتدا افزایش یافت و با گذشت زمان کاهش نشان داد. در مجموع، استفاده از تیمار دمایی در میوههای ارقام خونی به ویژه دمای 30 درجه سانتیگراد قبل از شروع انبارداری میتواند نقش مهمی در جلوگیری از کاهش وزن و حفظ یا افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه در مرحله پس از برداشت داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تیمار دمایی،کیفیت میوه،آنزیمهای آنتیاکسیدانی،مرکبات،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تیمار دمایی,کیفیت میوه,آنزیمهای آنتیاکسیدانی,مرکبات
نویسندگان مقاله
جواد فتاحی مقدم |
گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری موسسه تحقیقات علوم باغبانی.
ابوذر هاشم پور |
گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.
محمود قاسم نژاد |
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25801_5a289d08cf192a7b67f1ecb1e3391970.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات