این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۴۱۱-۴۱۸

عنوان فارسی شناسایی و تشخیص ژن‌های مولد زرالنون در سویه‌های Fusarium graminearum جدا شده از دانه‌های ذرت
چکیده فارسی مقاله فوزاریوم گرامیناروم یکی از عمدهترین گونههای قارچی مولد مایکوتوکسین زرالنون میباشد که اغلب باعث آلودگی غلاتی نظیر ذرت میشود. در این مطالعه با توجه به وجود مخاطرات ناشی از آلودگی غلات به کپکهای مولد تریکوتسینها برای سلامتی انسان و دام به بررسی آلودگی فوزاریومهای مولد زرالنون در نمونههای ذرت مورد استفاده در خوراک دام جمعآوری شده از گاوداریهای صنعتی استان خراسان رضوی پرداخته شد. در راستای ارائه یک روش ساده جهت ردیابی زرالنون، پس از کشت نمونهها به روش پورپلیت، جدایهها به روش تک اسپور خالص شدند. DNA جدایهها از طریق واکنش PCR با آغازگر (Tri5-F/R) و (Pks4-F/R) مورد آزمون قرار گرفتند. در این پژوهش 8 جدایه فوزاریوم گرامیناروم شناسایی شد که از این تعداد طی واکنش PCR با آغازگر Tri5-F/R، در 5 جدایه قارچی یک باند 380 جفت بازی را تکثیر نمودند که نشاندهنده توانایی تولید تریکوتسین در آنها میباشد. نتایج حاصل از واکنش با آغازگر Pks4-F/R در 5 جدایه فوزاریوم گرامیناروم تکثیر باندی با طول تقریبی 280 جفت بازی، گویای وجود گونههای فوزاریوم گرامیناروم با توانایی تولید زرالنون بود. یافتههای این مطالعه نشان داد که این روش، ابزاری قدرتمند، ویژه و حساس در تشخیص آلودگی مواد غذایی به زرالنون میباشد. همچنین با توجه به حضور قارچهای توکسینزا در این نمونهها، انجام مطالعات تکمیلی دیگر، توجه متخصصین بهداشت عمومی و تغذیه به موضوع لازم مینماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ذرت،تریکوتسینها،زرالنون،فوزاریوم گرامیناروم،واکنش زنجیره ای پلیمراز،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ذرت,تریکوتسینها,زرالنون,فوزاریوم گرامیناروم,واکنش زنجیره ای پلیمراز

نویسندگان مقاله عطیه مهرزاد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

معصومه مهربان سنگ آتش |
عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی، مشهد، ایران

سید علی مرتضوی |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

رویا رضائیان دلوئی |
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد، ایران

محمد محسن زاده |
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25806_f66383e78591dd59c045941655825889.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات