این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۴، صفحات ۴۵۷-۴۶۸
عنوان فارسی
تاثیر زمانهای مختلف خنککردن اولیه بر ترکیبات زیستی فعال و کیفیت میوه پسته تر طی انبار سردمانی در دمای سرد
چکیده فارسی مقاله
در چند دهه اخیر تقاضا برای مصرف تازهخوری محصولات باغبانی افزایشیافته است. پسته تر حاوی ترکیبات زیست فعال با ویژگی ضد اکسیداسیونی است که اهمیت ویژهای دارد. بنابراین حفظ کیفیت پستهتر بعد از برداشت نقش مهمی در افزایش ارزش اقتصادی این محصول دارد. به منظور ارزیابی ویژگی-های کیفی پستهتر ، پسته رقم احمدآقایی پس از برداشت با تاخیر 4، 16، 28 و 40 ساعت در انبار با دمای 1±3 و رطوبت نسبی 5±85 قرار گرفتند که به عنوان فاکتور اول در نظر گرفته شد و فاکتور دوم زمانهای مختلف ارزیابی طی انبار (35 و 55 روز) در نظر گرفته شد. سفتی میوه، رطوبت پوستنرم و رطوبت میوه، شاخصهای رنگ پوستنرم، پوست استخوانی، ترکیبات فنلی پوستنرم و مغز میوه، آنتوسیانین، ویژگی ضداکسیداسیونی و فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش نتایج نشان داد که خنککردن با تأخیر تأثیر معنیداری بر رطوبت پوستنرم و رطوبت میوه، شاخصهای رنگ پوستنرم، شاخص درخشندگی پوست استخوانی، آنتوسیانین، مقدار ترکیبات فنلی پوستنرم و مغز میوه و ویژگی ضداکسیداسیونی داشت و میوههایی که با 16 ساعت تأخیر خنک و در شرایط انبار قرار دادهشده بودند از کیفیت بهتری نسبت به میوههایی که با تأخیر بیشتر خنک شده بودند داشت. نتایج همچنین نشان داد که فعالیت آنزیم پلی فنلی اکسیداز در میوههایی که 16 ساعت با تأخیر خنک شده بودند در زمانهای مختلف انبارمانی بیشتر بود. لذا با توجه به نتایج این تحقیق خنک کردن با 16 ساعت تأخیر میوه پستهتر بهمنظور حفظ کیفیت میوه پستهتر طی انبارمانی توصیه میشود
کلیدواژههای فارسی مقاله
فعالیت ضد اکسیداسیونی،ترکیبات فنلی،پلیفنلاکسیداز،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
فعالیت ضد اکسیداسیونی,ترکیبات فنلی,پلیفنلاکسیداز
نویسندگان مقاله
حدیث شهابی رابری |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان
سیدحسین میردهقان |
استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
فاطمه ناظوری |
استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25810_1d174bf260cfd00bfc02f9a3f96782a0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات