این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۲۹-۴۲

عنوان فارسی مدل‌سازی سینتیک دفع رطوبت طی فرآیند سرخ کردن عمیق قطعات سیب‌زمینی پیش‌تیمارشده با اولتراسوند و آبگیری اسمزی
چکیده فارسی مقاله سرخ‌کردن عمیق یکی از روش‌های فرآوری سیب‌زمینی است که برای ایجاد عطر، طعم، رنگ و بافت مطلوب در مواد غذایی فرآوری‌شده، انتخاب می‌شود. هدف از این پژوهش، بررسی سینتیک دفع رطوبت در نمونه‌های سیب‌زمینی سرخ‌شده و مدل‌سازی انتقال رطوبت در این نمونه‌ها با استفاده از پیش‌تیمارهای اولتراسوند در دو سطح فرکانس 28 و 40 کیلوهرتز و آبگیری اسمزی در محلول‌ نمک با غلظت‌های 2 و %4 بود. در این مطالعه، از قانون فیک به عنوان یکی از مدل‌های انتقال رطوبت استفاده گردید و مقادیر ضریب انتشار مؤثر رطوبت به دست آمده مابین 8-10×945/1 و 8-10×178/7 متر مربع بر ثانیه با میانگین ضریب همبستگی 948/0 بود. هر دو پیش‌تیمار مورد استفاده باعث افزایش میزان ضریب انتشار مؤثر رطوبت طی سرخ‌کردن قطعات سیب‌زمینی شدند. علاوه بر مدل فیک، از 6 مدل تجربی نیز برای مدل‌سازی انتقال رطوبت استفاده گردید. همچنین، استفاده از رابطه آرنیوس به منظور بررسی تأثیر دما بر میزان ضریب انتشار مؤثر رطوبت نشان داد که افزایش دما منجر به افزایش این ضریب طی فرآیند سرخ‌کردن می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرخ‌کردن،انتقال جرم،دفع رطوبت،زمان فرآیند،ضریب انتشار مؤثر رطوبت،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سرخ‌کردن,انتقال جرم,دفع رطوبت,زمان فرآیند,ضریب انتشار مؤثر رطوبت

نویسندگان مقاله جلال دهقان نیا |
دانشگاه تبریز

لیدا عابدپور |
دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25736_d548e3ce3a4d271966bbbe424e2bf775.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات