این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۷۱-۷۸
عنوان فارسی
طراحی جاذب اختصاصی جدید جهت حذف آفلاتوکسین ۱M از شیر خام گاو
چکیده فارسی مقاله
چکیده
هدف از این تحقیق تهیه جاذب اختصاصی جدید برای حذف آفلاتوکسین
M
1
بعنوان یکی از عوامل آلاینده و ضد سلامتی شیر است. برای این منظور، جاذب اختصاصی آفلاتوکسین
M
1
بر روی صفحات استیل ضد زنگ با استفاده از روش پلیمریزاسیون حرارتی تودهای پوشش داده شد. کارآیی جذب جاذب طراحی شده در محلول مدل آبی و نمونه شیر خام گاو حاوی 500 نانوگرم بر کیلوگرم آفلاتوکسین
M
1
(10 برابر حد مجاز استاندارد آفلاتوکسین در شیر گاو) با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ظرفیت جذب آفلاتوکسین
M
1
در محلول مدل و نمونه شیر به ترتیب برابر با 32/93 و 31/90 % میباشد. همچنین بررسی تاثیر تیمار شیر با جاذب طراحی شده بر ویژگیهای شیمیایی و فیزیکی شیر نشان داد که این تیمار تاثیر معنیداری بر ویژگیهای تغذیهای و کیفی شیر خام ندارد (05/0<
p
).
کلید واژگان:
آفلاتوکسین
M
1
،
پلیمر اثر انگشتی، شیر خام گاو، جاذب اختصاصی
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفلاتوکسین M1،پلیمر اثر انگشتی،شیر خام گاو،جاذب اختصاصی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آفلاتوکسین M1,پلیمر اثر انگشتی,شیر خام گاو,جاذب اختصاصی
نویسندگان مقاله
صمد بدبدک |
استادیار تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
بیوک آقا فرمانی |
استادیار تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
جواد حصاری |
استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سیدهادی پیغمبردوست |
استاد تکنولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
مهرداد مهکام |
استاد شیمی پلیمر، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25739_1b332ecfa44a3f72a1b0e6cd0c5fdd67.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات