این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۸۷-۹۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر اسانس مرزه باغی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی، حسی و زندهمانی باکتریهای آغازگر ماست قالبی
چکیده فارسی مقاله
چکیده
این پژوهش به
منظور ارزیابی اثر اسانس مرزه باغی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی، حسی و
زنده مانی باکتری
های آغازگر ماست قالبی در طول دوره نگهداری (1، 11 و 21 روز) انجام شد. ماست قالبی به روش متداول و با افزودن غلظت
های مختلف اسانس (0، 125، 250 و 500 میکروگرم بر لیتر) تهیه شد. نتایج نشان داد که افزودن اسانس مرزه باغی تأثیر معنی
داری بر زنده
مانی باکتری
های آغازگر نداشت(
(P< 0.05
. همچنین نمونه
های محتوی اسانس دارای
pH
بالاتر و اسیدیته کمتر نسبت به نمونه شاهد بودند. با افزایش غلظت اسانس، آب
اندازی در نمونه
های تیمارشده بطور معنی
داری کاهش یافت(
(P< 0.05
. از لحاظ پذیرش
کلی نیز تفاوت معنی
داری (
(P< 0.05
. بین نمونه
های ماست تیمارشده و نمونه شاهد وجود داشت؛ بطوری
که امتیاز نمونه
های ماست تیمارشده، با افزایش غلظت اسانس کاهش یافت. سختی و قوام تمامی نمونه
ها در طول دوره نگهداری افزایش معنی
داری(
(P< 0.05
نشان داد و این شاخص
ها در نمونه
های حاوی اسانس بیشتر از نمونه شاهد بودند. براساس نتایج مطالعه حاضر، افزودن اسانس مرزه باغی به
میزان250 میکروگرم بر لیترمی
تواندبه
عنوان روشی مؤثر جهت بهبود ویژگی
های شیمیایی و حسی ماست قالبیپیشنهاد گردد؛ضمن این
که تأثیر منفی بر زنده
مانی باکتری
های آغازگر ماست ندارد.
کلید واژگان:
اسانس مرزه باغی، خصوصیات بافتی، آب
اندازی، باکتری
های آغازگر
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس مرزه باغی،خصوصیات بافتی،آباندازی،باکتریهای آغازگر،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس مرزه باغی,خصوصیات بافتی,آباندازی,باکتریهای آغازگر
نویسندگان مقاله
حسین جوینده |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
فرزانه کوراوند |
کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25741_830946b1178a49d4415903fd5b02a6dd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات