این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۳۳۷-۳۴۶
عنوان فارسی
مطالعه امکان تولید نان باگت سین بیوتیک با اینولین و سویه های میکرو انکپسوله شده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم انیمالیس
چکیده فارسی مقاله
چکیده
نان غذای اصلی مردم دنیاست ، پروبیوتیک ها
میکروارگانیسم زنده ای
هستند.
که
اگر
به
تعداد
کافی
مصرف
گردد،
موجب بروز
اثرات
سلامت بخش
در
میزبان می شوند. غنی سازی پروبیوتیکی نان موجب افزایش سلامت
در
جامعه می شود.
نان سین بیوتیک با افزودن خمیر به سوسپانسیون میکروبی، سویه های درون پوشانی شده باکتری پروبیوتیک (
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
و
بیفیدوباکتریوم انیمالیس
با نسبت 25% و 75% و تراکم
cfu/gr
10
8
) و 4% پری بیوتیک اینولین (در تیمارهای دارای اینولین) اضافه گردید. فرآیند تخمیر به مدت 80 دقیقه در دمای
C
֯
25 انجام گردید. نان باگت در دمای
C
֯
4 نگهداری وآزمون های میکروبی و شیمیایی چون پروتئین، اسیدیته، چربی، خاکستر، رطوبت،
pH
، فیبر خام، عدد فالینگ، عدد زلنی، زنده مانی باکتری پروبیوتیک، تاثیرات حضور و عدم حضور اینولین بر راندمان زنده مانی سویه ها پس از تخمیر، در طی7،3،1 روز انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار
SPSS
و رویه
GLM
(مدلهای خطی عمودی ) بر 6 تیمار با 3 تکرار انجام شد. در طی تخمیر جمعیت پروبیوتیک تیمارها (
cfu/gr
10
8
باکتری در هر5گرم) به دلیل مصرف قند احیاکننده و مواد مغذی افزایش معنی داری داشت(05/0<
p
). پس از اعمال حرارت، درصد زنده مانی کاهش معنی داری داشت(05/0>
p
).
pH
افزایش معنی داری داشت(05/0<
p
). چربی، رطوبت واسیدیته در طی نگهداری کاهش معنی داری داشت(05/0>
p
). ارزیابی حسی تغییر معنی داری نداشت. نتایج نشان داد ، تیمار
1
C
1
B
1
A
با (%25
لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
و75%
بیفیدوباکتریوم انیمالیس
و 4% اینولین) و تراکم
cfu/gr
10
7
با بیشترین میزان زنده مانی سویه ها و تاثیر مثبت اینولین به عنوان تیمار برتر انتخاب گردید.
کلید
واژگان:
نان
سین
بیوتیک،
ریزپوشانی،
لاکتوباسیلوس
اسیدوفیلوس
،
بیفیدوباکتریوم انیمالیس
، اینولین
کلیدواژههای فارسی مقاله
نان سین بیوتیک،ریزپوشانی،لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس،بیفیدوباکتریوم انیمالیس،اینولین،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نان سین بیوتیک,ریزپوشانی,لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس,بیفیدوباکتریوم انیمالیس,اینولین
نویسندگان مقاله
کوثر بلیش میاحی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین – ایران
مهناز هاشمی روان |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا ، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین – ایران
محمد رضا اسحاقی |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا ، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین - ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25761_c3e8bd5907cd5ee3ea036f474c12c9ce.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات