این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۳۷۹-۳۸۶

عنوان فارسی بررسی اثر حلال‌های مختلف بر راندمان استخراج وفعالیت ضد اکسایشی عصاره برگ گیاه زولنگ
چکیده فارسی مقاله چکیده
در مطالعه حاضر اثر حلالهای مختلف بر راندمان استخراج و فعالیت ضد اکسایشی عصاره گیاه زولنگ مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور استخراج ترکیبات ضد اکسایشی از روش سوکسله استفاده شد. برای استخراج از حلالهای متانول، اتانول و هگزان و سه سطح زمانی 2 ،4 و 6 ساعت استفاده شد. نتایج به دستآمده نشان داد که بیشترین راندمان استخراج مربوط به عصاره استحصالشده با حلال اتانول در مدت زمان 6 ساعت (26±12/52 درصد) و کمترین راندمان استخراج مربوط حلال هگزان و مدت زمان 2 ساعت ( 21±72/6 درصد) بود. فعالیت ضد اکسایشی به دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل(DPPH) و هیدروژن پراکسید (H2O2) اندازهگیری شد. بالاترین میزان فعالیت ضد اکسایشی اندازهگیری شده به روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل مربوط به عصاره بهدستآمده توسط حلالهای متانول با مدت زمان 6 ساعت(19±21/29 درصد) و اتانول با مدت زمان 6 ساعت(25±27/28 درصد) بود که اختلاف معنیداری مشاهده نشد (05/0p>) و کمترین مقدار مربوط به عصاره بهدستآمدهبا حلال هگزان و مدت زمان2 ساعت (16±9/5 درصد) بود. در روش هیدروژن پراکسید نیز بیشترین و کمترین فعالیت ضد اکسایشی به ترتیب مربوط به حلال اتانول با مدت زمان 6 ساعت (22±15/14 درصد) و حلال هگزان با زمان 2 ساعت(2/0±8/0 درصد) بود. در نهایت با توجه به نتایج به دستآمده میتوان نتیجه گرفت عصاره اتانولی با زمان 6 ساعت نسبت به سایر عصارهها راندمان استخراج و فعالیت ضد اکسایشی بالاتری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان زولنگ،ضد اکسایش طبیعی،سوکسله،دی فنیل پیکریل هیدرازیل،هیدروژن پراکسید،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کلید واژگان زولنگ,ضد اکسایش طبیعی,سوکسله,دی فنیل پیکریل هیدرازیل,هیدروژن پراکسید

نویسندگان مقاله عارف نوروزی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد فناوری مواد غذایی، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ماندانا بی مکر |
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

علی گنجلو |
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25765_b0845eb226f196fe9185beb71c670ce8.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات