این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۳۹۹-۴۰۷
عنوان فارسی
خالص سازی نسبی و بررسی خصوصیات باکتریوسین های تولید شده توسط دو ایزوله لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی آذربایجان شرقی
چکیده فارسی مقاله
باکتری های اسید لاکتیک (LAB ) به طور گسترده در صنعت غذا به عنوان کشت های آغازگر برای فرآیند های تخمیری، به کار می روند. باکتریوسین، یکی از مهمترین مواد بازدارنده طبیعی است که توسط سویه های مختلفی از جمله ل.پلانتاروم، به عنوان شناخته شده ترین عضو خانواده LAB، تولید می شود. در این تحقیق، برخی خصوصیات باکتریوسین های تولید شده توسط دو سویه ل.پلانتاروم بررسی شدند. ابتدا، دو سویه ل. پلانتارومBL1 و ل. پلانتارومEL3 بومی آذربایجان شرقی از کلکسیون میکروبی پژوهشکده کشاورزی شمالغرب و غرب کشور انتخاب، و خاصیت ضد باکتریایی و طیف مهاری باکتریوسین های تولید شده توسط آن ها، تعیین شد. سپس حساسیت باکتریوسین های تولید شده به دو آنزیم پروتئازی و نیز پایداری حرارتی آن ها در دماهای مختلف تعیین شد. وزن مولکولی باکتریوسین ها، با تکنیک SDS-PAGE تخمین زده شد. طبق نتایج به دست آمده مشخص شد که باکتریوسین های تولیدی هر دو سویه علیه تمام پاتوژن های به کار رفته در پژوهش فعال بودند و همچنین بعد از اعمال تیمارهای دمایی مختلف همچنان فعالیت ضد باکتریایی خود را حفظ کردند. همچنین مشاهده شد که باکتریوسین های تولید شده به آنزیم پروتئیناز K حساس بودند اما در مقابل آلفا کیموتریپسین قادر به تخریب کامل باکتریوسین های تولید شده نبود. باکتریوسین های تولید شده توسط هر دو سویه ل.پلانتاروم مورد مطالعه، وزن مولکولی کمتر از10 کیلودالتون داشته و در محدوده تعیین شده باکتریوسین های گروه IIb قرار گرفتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتری های اسید لاکتیک،لاکتوباسیلوس پلانتاروم،باکتریوسین،
عنوان انگلیسی
Partial Purification and Characterization of produced Bacteriocins by Two East-Azarbayjan Native Isolates of Lactobacillus plantarum
چکیده انگلیسی مقاله
Lactic acid bacteria (LAB) are widely used in the food industry as starter cultures for fermentation. Bacteriocin is one of the most important natural inhibitory substances which is produced by various starins such as L.plantarum, the most known member of LABs. In this study, some characters of produced bacteriocins by two isolates of L.plantarum were studied. At fiest, two native isolates of L.plantarum BL1 and L.plantarum EL3 were selected from microbial collection of ABRII, and then the antibacterial trait and inhibitory spectrum of produced bacteriocins were determined. Therefore, bacteriocidal or bacteriostatic activity of produced bacteriocins, and thermal stability of them in different tempretures were studied. Molecular weight of bacteriocins were estimated by SDS-PAGE technique. According to achieved results, produced bacteriocins by two isolates were active against all used pathogens Also, it was observed that both produced bacteriocins were sensitive to proteinase-K. In contrast, alpha-chymotrypsin was not able to destroy bacteriocins properly. Both bacteriocins were resistant to thermal treatments. Produced bacteriocins by both studied L.plantarum strains, had molecular weight lower than 10 kDa and taked place in specified range of class IIb bacteriocins.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باکتری های اسید لاکتیک,لاکتوباسیلوس پلانتاروم,باکتریوسین
نویسندگان مقاله
شیوا خالدزاده |
فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد
محمد امین حجازی |
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال غرب و غرب کشور
رضا معصومی جهاندیزی |
عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25767_0e544627b5b31d19367690a749cf1256.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات