این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۳، صفحات ۴۲۱-۴۲۸
عنوان فارسی
تعیین باقیمانده سم دیازینون در نمونههای عسل منطقه دماوند
چکیده فارسی مقاله
عسل یک ماده طبیعی شیرین بوده که توسط زنبورهای عسل و از شهد گلها تولید میشود. این ماده ترکیبی پیچیده از کربوهیدارتها (فروکتوز و گلوکز) است و ترکیبات دیگری نظیر فنلها، اسیدهای آلی، آمینواسیدها، پروتئینها، مواد معدنی، ویتامینها و لیپیدها نیز در آن وجود دارد. آفت کشهای ارگانوفسفره از جمله دیازینون به علت تاثیر بر طیف وسیعی از آفات و همچنین ارزان قیمت بودن، بیشتر از سایر آفت کشها مورد استفاده قرار میگیرند. قابل توجه این که دیازینون در رده 2 طبقه بندی سازمان بهداشت جهانی قرار داشته و جزء آفت کشهای نسبتاً خطرناک محسوب میگردد. در این راستا در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم دیازینون در عسلهای تولید شده در منطقه دماوند و با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینه کنترل کیفی این محصول مورد اندازهگیری قرار گرفت. نمونههای عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق ششگانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماههای خرداد و شهریور تهیه گردیدند. و در ادامه عمل جداسازی و تشخیص سم توسط دستگاه
HPLC
انجام پذیرفت. طبق نتایج، در تمام محلهای نمونهبرداری، باقیمانده سم مشاهده شد به گونهای که در بعضی از مناطق میزان باقیمانده سم از حداکثر مجاز بیشتر بود. همچنین باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونهها بیشتر از نمونههای برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (
ppm
03919/0) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه هویر با مقدار (
ppm
01714/0) اندازهگیری شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باقیمانده سم،عسل،دیازینون،دماوند،
عنوان انگلیسی
Determination of Diazinon residue in honey samples from Damavand region
چکیده انگلیسی مقاله
Honey is a natural substance produced by honeybees and flower nectar. It has complex compounds such as carbohydrates (fructose and glucose), phenols, organic acids, amino acids, proteins, minerals, vitamins and lipids. Organophosphorus pesticides, as diazinon, are used more than other pesticides due to their effect on a wide range of pests and also cheap price. It is noteworthy that diazinon is in category 2 in the classification of the World Health Organization and is considered as a relatively hazardous pesticide. In this regard, in the present study, the amount of residue of diazinon in honey produced in Damavand region was measured with the aim of providing the health of consumers and preparing the ground for qualitative control of this product. The honey samples used in this study were prepared from six areas of Ayeneh Varzan, Aro, Havir, Mosha, Tar Lake and Damavand in June and September. Then, the separation and detection of toxin were done by HPLC. According to the results, the residue of toxin was observed in all sampling areas so that in some areas the amount of residual was higher than the maximum residue level (MRL). Also, the residue in June in all samples was more than the samples harvested in September. In this regard, the highest amount of residue was measured in June in Ayeneh Varzan (0.03919 ppm) and its lowest amount was measured in September in Havir region with the amount of 0.1714 ppm.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
باقیمانده سم,عسل,دیازینون,دماوند
نویسندگان مقاله
سیده معصومه هاشمی نیا |
استادیار ، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.
منیژه جمشیدی |
استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
یحیی استادی |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی و کارشناس ارشد پژوهش آزمایشگاه تخصصی حشره شناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25769_24171a2f40c965071df711b2f1d73267.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات