این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۲، صفحات ۱۷-۲۳

عنوان فارسی بررسی درصد خلوص و میزان ید نمک‌های خوراکی موجود در سطح عرضه استان کرمانشاه
چکیده فارسی مقاله
چکیده
بهترین شیوه برای جبران کمبود ید، استفاده از نمک یددار است. ید یک عنصر معدنی کم مقدار بوده و برای زندگی انسان حیاتی است. کمبود آن باعث بزرگی غده تیروئید (گواتر) می‌گردد. خاک بسیاری از مناطق حاوی مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری نیست لذا محصولات کشاورزی و فرآورده‌های دامی این مناطق، دچار کمبود ید هستند با توجه به مصرف روزانه نمک خوراکی توسط افراد، این طرح جهت بررسی میزان ید و درصد خلوص نمک‌های خوراکی مورد عرضه در سطح شهر کرمانشاه اجرا گردید .برای انجام این تحقیق تعداد 40 نمونه نمک از برند‌های مختلف از فروشگاههای عرضه مواد غذایی موجود در سطح شهر (شش ماهه اول سال 1396) تهیه گردید. میزان و درصد خلوص نمونه ها مطابق استاندارد مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده بر اساس استاندارد کشور میزان ید 20-55 ppm قابل قبول ودرصد خلوص تا 2/99 درصد قابل قبول و کمتر از آن (غیرقابل قبول) مورد تفسیر قرار گرفت. به طوری­که میزان ید از40 نمونه، 29عدد (5/72 درصد) درمحدوده­ (20-55)، و از نظر خلوص 30 عدد (75 درصد) مطابق استاندارد و دارای خلوص حداقل(2/99 درصد) بودند و در نهایت 5/12 درصد از کل نمونه‌ها در هر دو فاکتور با استانداردهای تعیین شده مغایرت داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نمک،میزان ید،درصد خلوص،استان کرمانشاه،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله نمک,میزان ید,درصد خلوص,استان کرمانشاه

نویسندگان مقاله زینب رفتنی امیری |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سمیه سلمانی |
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع ساری


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25695_aea364c84c4223631209ac568e497533.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات