این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۲، صفحات ۱۵۱-۱۶۶

عنوان فارسی تخمین زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول با پوشش خوراکی(آلوئه ورا- کیتوزان) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP)
چکیده فارسی مقاله پرتقال تامسون ناول بطور وسیعی در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران کشت می گردد و در مقایسه با سایر ارقام مرکبات از اهمیت تجاری خاصی برخوردار است. پرتقال در طی دوره نگهداری دچار افت کیفیت و کاهش زمان ماندگاری می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر استفاده از پوشش های خوراکی و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول می باشد. در این بررسی، پرتقال با پوشش خوراکی کیتوزان- آلوئه ورا تیمار شد و در دمای 10 و 30 درجه سانتی گراد به مدت 9 هفته در سه نوع بسته بندی اتمسفر اصلاح شده فعال، غیر فعال و بسته های منفذ دار، نگهداری گردید و ویژگی های حسی، ویتامین ث و تغییرات رنگ(b*،a*،L*) مورد بررسی قرار گرفت همچنین زمان ماندگاری پرتقال به روش تسریع شده، تخمین زده شد. نتایج نشان داد که پوشش دهی سبب افزایش زمان ماندگاری پرتقال گردید. با افزایش دما و زمان نگهداری، پذیرش کلی، مقدار ویتامین ث،b* وL* کاهش یافت. حداکثر زمان ماندگاری 106 روز بر اساس پذیرش کلی برای پرتقال پوشش دار و بسته های منفذ دار و دمای 10 درجه سانتی گراد به دست آمد. بین نتایج زمان ماندگاری به دست آمده از روش ارزیابی حسی و روش سینتیک افت ویتامین ث همبستگی معنی داری مشاهده شد. رگرسیون تابع درجه دوم با R2=1 بهترین برازش را برای تخمین ماندگاری تمامی تیمارها داشت. با توجه به نتایج، استفاده از پوشش خوراکی به همراه بسته بندی منفذ دار برای افزایش زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارزیابی حسی،پرتقال،پوشش خوراکی،زمان ماندگاری،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ارزیابی حسی,پرتقال,پوشش خوراکی,زمان ماندگاری

نویسندگان مقاله زهرا پورشریف املشی |
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

ناصر صداقت |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

فخری شهیدی |
عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی فردوسی مشهد، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25707_97469b1b8cc95f7104847b1c06da4eb0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات