این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۲، صفحات ۳۳۵-۳۴۴
عنوان فارسی
رویکرد جدید جهت درونپوشانی آنتوسیانینهای تمشک سیاه وحشی به روش کواسرواسیون کمپلکس با استفاده از ژلاتین و صمغ عربی به عنوان مواد دیواره
چکیده فارسی مقاله
چکیده
در این تحقیق،
به منظور کاهش ناپایداری آنتوسیانینهای تمشک بخصوص در شرایط نامطلوب، از میکروانکپسولاسیون به روش کواسرواسیون کمپلکس بعد از تهیهی امولسیون دوگانهی آنتوسیانینها و با استفاده از مواد دیوارهای صمغ عربی و ژلاتین استفاده شد. فرآیند کواسرواسیون به عنوان تابعی از غلظت ژلاتین، صمغ عربی و مادهی هسته در نسبتهای 5/0: 1: 1و 1: 1: 1، غلظتهای محلول پلیمر 0/5 و 5/7 درصد وزنی-حجمی و همچنین
pH
(5/3، 0/4، 5/4 و 0/5) مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه مورفولوژی، اندازهی ذرات، رطوبت، انحلالپذیری، هیگروسکوپی، ظرفیت بارگیری، پایداری و اسپکتروسکوپی فروسرخ (
FTIR
) ارزیابی شدند. میکروکپسولها رطوبت، هیگروسکوپی و انحلالپذیری کمتری در مقایسه با فرم آزاد آنتوسیانین نشان دادند. آنها اندازهی ذرات بین 97/0
±
25/45 تا 18/7
±
92/87میکرومتر و ظرفیت بارگیری بالایی (31/0
±
05/33 تا 30/0
±
72/41) داشتند. بر طبق نتایج
HPLC
، روش انتخابی به طور قابل ملاحظهای پایداری آنتوسیانینها را تا 36% بعد از دو ماه نگهداری در
º C
37 افزایش داد. طیف
FTIR
وقوع فرآیند کواسرواسیون کمپلکس را به اثبات رسانید. علاوه بر این، میکروکپسول بهینهی انتخاب شده رنگ قرمز شدیدی را بعد از مدت زمان نگهداری نشان داد که تأیید کنندهی مؤثر بودن روش انتخابی در محافظت از آنتوسیانینهاست.
واژگان کلیدی: آنتوسیانینهای تمشک سیاه، ژلاتین، صمغ عربی، درونپوشانی، مواد غذا-دارو، پایداری.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتوسیانینهای تمشک سیاه،ژلاتین،صمغ عربی،درونپوشانی،مواد غذا-دارو،پایداری،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتوسیانینهای تمشک سیاه,ژلاتین,صمغ عربی,درونپوشانی,مواد غذا-دارو,پایداری
نویسندگان مقاله
بهرام فتحی آچاچلوئی |
دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
رضوان شاددل |
دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
جواد حصاری |
دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
صدیف آزادمرد دمیرچی |
دکتری علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
صفورا اکبری علویجه |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25722_3e8c6037fe59acb3891fd6fe40645b99.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات