این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۲، صفحات ۳۴۵-۳۵۸
عنوان فارسی
ترکیب اسیدهای چرب با تاکید بر اسید لینولئیک مزدوج و میزان کلسترول در تعدادی از محصولات لبنی و گوشتی تجاری در ایران
چکیده فارسی مقاله
اسید لینولئیک مزدوج(CLA) و کلسترول دو ترکیب تغذیهای مهم میباشند که به طور طبیعی در مواد غذایی مشتق شده از نشخوارکنندگان یافت میشوند. در این تحقیق، میزان ایزومر 9- سیس،11- ترانس اسید لینولئیک مزدوج که فعالترین ایزومر از نظر بیولوژیکی شناخته شده است و نیز میزان کلسترول در تعدادی از محصولات شناخته شده و پرمصرف لبنی و گوشتی در بازار ایران، از طریق آنالیز با کروماتوگرافی گازی تعیین شد و علاوه برآن، میزان دریافت روزانه CLA و کلسترول از طریق مصرف این محصولات تخمین زده شد. نتایج نشان داد که میزان ایزومر 9- سیس،11- ترانس در محصولات لبنی، دامنهمتغیری از 3/0 درصد(پنیر پروبیوتیک) تا 2/1 درصد (کره)، در نمونههای گوشتی از 16/0 (گوشت مرغ) تا 5/1 درصد (گوشت بره) و در فراوردههای گوشتی از 05/0 (سوسیس مرغ) تا 5/0 درصد (کوکتل بلغاری) را شامل میشد. از طرف دیگر، میزان کلسترول در محصولات لبنی از 71 میلیگرم در 100 گرم چربی در شیر گاو پاستوریزه تا 460 میلیگرم در 100 گرم چربی در پنیر پروبیوتیک، در نمونههای گوشت، از 1/17 میلیگرم در 100 گرم گوشت گوساله تا 6/58 میلیگرم در 100 گرم گوشت بره و در فراورده های گوشتی، از 4/18 میلیگرم در 100 گرم کوکتل بلغاری تا 5/94 میلیگرم در 100 گرم هات داگ پنیری متغیر بود. با در نظر گرفتن نتایج این تحقیق، میزان تقریبی دریافت روزانه برای هر فرد بالغ ایرانی برای CLA و کلسترول به ترتیب 43/0 گرم و 4/153 میلیگرم تخمین زده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
محصولات لبنی،کروماتوگرافی گازی،محصولات گوشتی،کلسترول،اسیدلینولئیک مزدوج،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
محصولات لبنی,کروماتوگرافی گازی,محصولات گوشتی,کلسترول,اسیدلینولئیک مزدوج
نویسندگان مقاله
امیر گلی |
دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
مریم جعفری |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد، ایران
فرزانه محسنی |
دانش آموخته کارشناسی علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
مهسا رضایی |
دانش آموخته کارشناسی علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
فاطمه السادات ناظری |
دانش آموخته کارشناسی علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25723_a475b6de3955ffb9fd76d806f1781910.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات