این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۲، صفحات ۴۳۷-۴۵۰
عنوان فارسی
بررسی اثر پوشش خوراکی( ژل آلوئه ورا) و نوع بستهبندی بر کیفیت کیوی رقم هایوارد
چکیده فارسی مقاله
بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده و پوشش خوراکی برای دستیابی به اهدافی مثل بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. بررسی اثر پوشش خوراکی ژل آلوئه ورا و نوع بستهبندی بر کیفیت میوه کیوی رقم هایوارد مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای آزمون شامل نوع پوشش در 4 سطح (نمونه فاقد پوشش (شاهد)، 10، 20، 30 درصد حجمی
–
حجمی ژل آلوئه ورا) و بستهبندی در 2 سطح (هوای معمولی و بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده 5% اکسیژن، 10% کربن دیاکسید و 85% نیتروژن) و زمان نگهداری در 4 سطح (0، 3، 6، 9 هفته) بود. پوشش دهی میوههای کیوی به روش غوطهوری انجام شد. سپس در کیسههای پلاستیکی سه لایه پلیاتیلن/ پلی آمید/ پلیاتیلن با ضخامت 80 میکرون بستهبندی و در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. کلیه نمونهها با سه تکرار تولید شده و نتایج با نرمافزار آماری
SPSS
تجزیهوتحلیل شد. آزمونها شامل تعیین ظرفیت آنتیاکسیدانی، اندازهگیری محتوای فنل کل، تعیین محتوای اسیدآسکوربیک کل، بررسی تغییرات رنگ و ارزیابی حسی بود. نتایج نشان داد که بهبود کیفیت رنگ نمونهها در بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده به همراه پوششهای خوراکی معنیدار بود. مقدار فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در نمونههای دارای پوشش با غلظت بالاتر و در بستهبندی اتمسفر اصلاحشده بیشتر بود. در نمونههای با غلظت بیشتر آلوئه ورا نابودی اسید آسکوربیک کمتر بود.
همچنین از نظر ارزیابان حسی نمونههای پوشش داده
شده تحت اتمسفر اصلاحشده از امتیاز بالاتری برخوردار بودند. در مجموع
اتمسفر اصلاح شده و پوشش ژل آلوئه ورا باعث بهبود کیفیت کیوی ذخیره شده گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدانی،بستهبندی،پوشش خوراکی،فنل کل،میوه کیوی،
عنوان انگلیسی
Effects of edible coating (Aloevera gel) and type of packaging on the quality of Hayward kiwi fruit
چکیده انگلیسی مقاله
The modified atmosphere packaging and edible coating are applied to attained the objectives such as improving the quality of food products and increasing their durability. The impact of edible coating of aloe vera gel and packaging type on the quality of kiwifruit with Hayward cultivar was investigated. The test variables included type of coating in 4 levels (sample without coating (control), 10, 20 and 30% V-V of aloe vera gel) and packaging in two levels (normal air and modified atmosphere packaging 5% O
2
, 10% CO
2
and 85% N
2
) and maintenance time in 4 levels (0, 3, 6 and 9 weeks). Kiwifruits were coated by immersion method. Then, they were packaged by three-layer plastic bags with 80 micron in diameter and kept in 20°C. All specimens were produced by three iterations and results were analyzed by SPSS. Tests included the determination of antioxidant capacity, measurement of total phenol content, determination of total acid ascorbic content, investigation of color changes and sensory evaluation. Results showed that the improved quality of specimens’ colors in modified atmosphere packaging together with the edible coatings was significant. Total amount of phenol and antioxidant capacity were larger in specimens with coatings with higher concentration and in antioxidant capacity. In specimens with higher concentration of aloe vera, the acid ascorbic was less destroyed. From the sensory evaluators’ point of view, the specimens coated under the modified atmosphere were ranked higher. In total, the modified atmosphere and coating of aloe vera gel improved the quality of the stored kiwifruit.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتیاکسیدانی,بستهبندی,پوشش خوراکی,فنل کل,میوه کیوی
نویسندگان مقاله
سمیرا منصورگرگانی |
دانشگاه فردوسی مشهد
ناصر صداقت |
دانشگاه فردوسی مشهد
فرشته حسینی |
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25730_43154a79fae941f0b6b328ed6346ded7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات