این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۷۷-۸۶
عنوان فارسی
تولید الئوژل از روغن کلزا با استفاده از مخلوط اتیل سلولز و پلیگلیسرول پلی ریسینولئات
چکیده فارسی مقاله
تولید اولئوژل (ارگانوژل) روشی نوین برای ساختاردهی روغنهای خوراکی است و در دهه اخیر تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است. تولید اولئوژل امکان حذف اسیدهای چرب ترانس و کاهش اسیدهای چرب اشباع در روغنهای خوراکی ساختاردهیشده را فراهم میآورد. هدف از این پژوهش، بررسی نحوه تولید الئوژل از روغن کلزا با استفاده از اتیلسلولز به-عنوان عامل ژلکننده و PGPR بهعنوان سورفکتانت بود. بدینمنظور شش فرمول مختلف الئوژل تولید گردید که حاوی 80 تا 90 درصد روغن کلزا، 5/7 تا 20 درصد اتیلسلولز و صفر تا 5 درصد PGPR بودند. اولئوژلهای تولید شده، در دو شرایط متفاوت (شرایط اتاق و یخچال) به مدت 60 روز نگهداری شدند و ریز ساختار اولئوژلها با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی، ترکیب اسیدهای چرب، عدد پروکسید و اسیدیته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش غلظت اتیلسلولز موجب افزایش قطر رشتههای اتیلسلولزی و افزودن PGPR موجب کاهش قطر آنها گردید. نتایج نشان داد که ترکیب اسیدهای چرب اولئوژلها و روغن اولیه تفاوت معنیدار نشان نداد. با افزایش غلظت اتیلسلولز، پایداری اکسیداتیو اولئوژلها افزایش یافت. ژل-های نگهداریشده در شرایط یخچال ماندگاری بهتری نسبت به نمونههای نگهداری شده در شرایط اتاق داشتند. در کل، نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اتیلسلولز از 10 تا 20 درصد و استفاده از سورفکتانت، شبکه ژلی مستحکمتر و یکنواختتری ایجاد شد که میتوان در فرمولاسیون چربیهای بافتدار و همچنین مارگارینها استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اتیلسلولز،ارگانوژل،اولئوژل،پلیگلیسرول پلیریسینولئات،روغن کلزا،
عنوان انگلیسی
Oleogel production from canola oil with mixture of ethyl cellulose and polyglycerol polyricinoleate
چکیده انگلیسی مقاله
Oleogelation (organogelation) is a novel method to structure edible oils. In the last decade, much research has been done in this case. Oleogelation provides the possibility to remove trans fatty acids and reduce saturated fatty acids in structured oil. The aim of this study was to investigate the production of oleogels from canola oil using ethylcellulose and polyglycerol polyricinoleate as oleogelator and surfactant, respectively. For this purpose, six different formulas of oleogels were prepared. The oleogels were made with 80 to 90% w/w oil, 7.5 to 20 % w/w ethylcellulose and 0 to 5 % w/w PGPR. Atomic force microscopy was utilized to image the microstructure of oleogels. Images showed an increase in diameter of ethylcellulose strands by increasing ethylcellulose concentration. Decreases in diameter of ethylcellulose strands were observed upon PGPR addition. Fatty acid profile of the canola oil and its oleogels was analyzed by gas chromatography. Prepared oleogels were stored at two different conditions (ambient temperature and refrigerator), for 60 days. Peroxide and thiobarbitoric acid values of oleogels were determined after production and once every 30 days. Results showed no significant differences between fatty acid profile of canola oil and its oleogels. Oxidative stability of oleogels was improved by increasing ethylcellulose concentration. The oleogels stored at refrigerator had better shelf life than others at ambient temperature. Generally, by increasing ethylcellulose concentration from 10 to 20%, and adding PGPR, increase in gel strength and uniformity was observed which allows to use oleogels in texturized fats and margarine formulation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اتیلسلولز,ارگانوژل,اولئوژل,پلیگلیسرول پلیریسینولئات,روغن کلزا
نویسندگان مقاله
فرناز شریعتی |
1- دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز؛ مربی پژوهش، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
صدیف آزادمرد دمیرچی |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
امیر حسین شیرانی راد |
استاد، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25660_e0c992f081506fe4e1153741f6228bdb.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات