این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۱۲۷-۱۳۸

عنوان فارسی بررسی تاثیر روش استخراج بر خاصیت آنتی اکسیدانی و برخی متابولیت‌های ثانویه عصاره گیاه اوجی
چکیده فارسی مقاله با بهبود شرایط زندگی مصرف کنندگان به طور فزاینده‌ای مواد غذایی تهیه شده با مواد نگهدارنده سنتزی را نمی‌پذیرند. در حال حاضر افزایش علاقه در صنعت و جامعه علمی برای گیاهان آروماتیک وجود دارد چراکه آن‌ها حاوی آنتی اکسیدان-های قوی هستند و در بسیاری موارد خاصیت آنتی اکسیدانی آن‌ها از آنتی اکسیدان‌های سنتزی و طبیعی بالاتر است. گیاه Mentha aquatique یا نعنای آبی یگ گیاه معطر و دارویی همه ساله از جنس نعنا است که گروه بزرگ و متنوعی از ترکیبات فنولی را تولید می‌نماید. در این مطالعه عصاره گیاه اوجی Mentha aquatique با استفاده از روش اولتراسوند و ماسراسیون (اتانول:آب (80:20)) استخراج شد و با یکدیگر مقایسه شدند. فنول، توکفرول، فلاونوئید و تانن کل عصاره و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با استفاده از روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH، بیرنگ شدن بتاکاروتن و آزمون رنسیمت مقایسه شدند. نتایج نشان داد که عصاره تیمار اولتراسوند بیشترین مقدار فنول (mg gallic acid/g extract 92/51)، توکفرول (mg α-tocopherol/ g extract55/6)، فلاونوئید (mg quercetin/ g extract33/30) و تانن (mg catechin/ g extract25/10) را داشت. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره‌ها (50، 100 ،250، 1000 و 1500 ppm) با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. در غلظت 1000 ppm اختلاف معنی دار آماری بین عصاره‌ها و TBHQ مشاهده نشد. بر اساس نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی می‌توان گفت هر دو عصاره اوجی می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان‌های سنتزی مانند TBHQ باشند و روش استخراج به کمک اولتراسوند به دلیل مصرف حلال و زمان کمتر نسبت به روش ماسراسیون ارجحیت دارد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره اوجی،اکسیداسیون،آنتی اکسیدان،اولتراسوند،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله عصاره اوجی,اکسیداسیون,آنتی اکسیدان,اولتراسوند

نویسندگان مقاله رضا اسماعیل زاده کناری |
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مریم اثنی عشری |
گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25664_c394ada5490217a46a1a53d1feea9645.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات