این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۱۳۹-۱۴۹
عنوان فارسی
مدلسازی روند رهایش لیمونن از نانوساختار آمیلوز در سامانه شبیهسازیشدهی گوارشی با استفاده از سامانه استنتاج فازی -عصبی (ANFIS)
چکیده فارسی مقاله
نانوپوشانی ترکیبات دارای ارزش تغذیهای و تکنولوژیکی و رهایش هدفمند آنها در مکان و زمان مناسب در درون محصول غذایی و یا شرایط گوارشی یکی از مباحث مهم در زمینهی تولید محصولات غذایی فراسودمند و همچنین در رسانش مواد زیستفعال با استفاده از مواد غذایی بوده است. با توجه به پیچیدگیهای سامانههای غذایی و گوارشی، تعیین روشی برای ارزیابی و پیشبینی میزان رهایش مادهی زیستفعال ریزپوشانی شده در محل و زمان مورد نظر از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این پژوهش با استفاده از روند رهایش لیمونن از نانوساختارهای آمیلوز در شرایط دستگاه گوارش مورد بررسی قرار گرفته و سپس با استفاده از سامانه استنتاج فازی– عصبی تطبیقی (ANFIS) به مدلسازی روند رهایش لیمونن پرداخته شد. در طراحی این مدل، پارامترهای غلظت لیمونن، غلظت آمیلوز، زمان اعمال تنش فراصوت و زمان گرماخانهگذاری در شرایط شبیهسازیشدهی روده به عنوان ورودی و میزان رهایش بعنوان خروجی در نظر گرفته شد و برای بهینهسازی مدل از انواع و تعداد مختلف توابع عضویت و سیکلهای یادگیری متعددی به شکل آزمون و خطا استفاده شد. با بررسی مدلهای مختلف، مدل شامل تابع عضویت مثلثی با 4 تابع برای هر یک از ورودیهای به عنوان مدل بهینه انتخاب شد. ضریبهبستگی بالای 99/0 و مقدار میانگین مربعات خطای حدود 45/0 در مدل بهینه، بیانگر دقت قابل قبول این روش در پایش میزان رهایش در شرایط گوارشی میباشد. با توجه به سهولت، سادگی و دقت قابل قبول این مدلهای هوشمند میتوان آنها را راهکاری مناسب برای ارزیابی رهایش کنترل شده در فرایندهای غذایی و گوارشی عنوان کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانورپوشانی،رهایش،مدلسازی،سامانه استنتاج فازی_عصبی تطبیقی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانورپوشانی,رهایش,مدلسازی,سامانه استنتاج فازی_عصبی تطبیقی
نویسندگان مقاله
سید مهدی جعفری |
هیات علمی دانشگاه گرگان
محمد گنجه |
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یحیی مقصودلو |
رئیس دانشکده صنایع غذایی-دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علی محمد تمدن |
دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مهرداد نیاکوثری |
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25665_a39865965b6b744f5d60ac2e41c19991.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات