این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۱۷۷-۱۸۸
عنوان فارسی
اثر دمای نگهداری و درجه استخراج بر زمان ماندگاری آرد گندم
چکیده فارسی مقاله
چکیده
نگهداری آرد از جنبه
های اقتصادی، بهداشتی و نانوایی حائز اهمیت می
باشد لذا بررسی اثر مدت زمان نگهداری روی آردهای مختلف ضروری خواهد بود. عوامل متعددی از جمله درجه استخراج و دمای نگهداری بر روی زمان ماندگاری آن تأثیر دارند. در این پژوهش دو نوع آرد بربری با درجه استخراج 79 و سنگک با درجه استخراج 5/90 درصد از کارخانه آرد وزیری تهیه
شده و بعد از بسته
بندی در کیسه
های پلی
پروپیلن در سه دمای 35 و 25،4 درجه سانتی
گراد طی مدت 6 ماه نگهداری و به فاصله هرماه یک
بار
آزمون
های فیزیکوشیمیایی و میکروبی انجام پذیرفت. نتایج حاصله با استفاده از تحلیل واریانس و آزمون چند دامنه
ای دانکن با نرم
افزار
spss
مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از داده
های حاصل از نتایج نشان داد اثر دمای نگهداری و درجه استخراج بر کلیه متغیرهای مورد آزمون با سطح اطمینان 95 درصد معنی
دار بود. با افزایش درجه استخراج آرد و دمای نگهداری، زمان نگهداری آرد گندم کاهش یافت. افزایش میزان اسیدیته و کاهش
pH
در آردهای نگهداری شده در دمای 35 درجه سانتی
گراد باعث ایجاد فساد شیمیایی در آرد شد. افزایش تعداد کل میکروارگانیسم ها در دمای 4 درجه سانتی
گراد باعث ایجاد فساد میکروبی در آرد می
شود.
با توجه به نتایج، بهترین زمان مصرف برای آرد گندم با توجه به افزایش کیفیت گلوتن برای آرد بربری در دماهای 4 و 25 درجه سانتی
گراد ماه چهارم و در دمای 35 درجه سانتی
گراد ماه دوم و برای آرد سنگک در هر سه دمای نگهداری ماه دوم بود. به لحاظ میزان زمان ماندگاری در دماهای 4 و 25 درجه سانتی
گراد هر دو نوع آرد بیش از 6 ماه و در دمای 35 درجه سانتی
گراد در آردهای بربری به مدت 6 ماه و آرد سنگک به مدت 5 ماه هیچ
گونه فساد شیمیایی و میکروبی مشاهده نشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرد گندم،درجه استخراج،دمای نگهداری،زمان ماندگاری،خواص شیمیایی و میکروبی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آرد گندم,درجه استخراج,دمای نگهداری,زمان ماندگاری,خواص شیمیایی و میکروبی
نویسندگان مقاله
رضا افخمی ماسوله |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، واحدپیشوا- ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، تهران ، ایران
محمدرضا اسحاقی |
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحدپیشوا- ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، تهران ، ایران
اورنگ عیوض زاده |
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحدپیشوا- ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، تهران ، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25668_c2bd5c774a55750aefca3b75abb1a6de.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات