این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۱۸۹-۱۹۹

عنوان فارسی اثر روشهای مختلف استخراج بر خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره برگ شمعدانی به منظور افزایش زمان ماندگاری گوشت چرخ کرده ماهی فیتوفاگ در دمای ۴ درجه سانتی گراد
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه تاثیر روش های مختلف استخراج (فراصوت و حلال) و غلظت های مختلف عصاره (ppm 500، 1000، 1500 و 2000) بر میزان ترکیبات فنلی، توکوفرولی، و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ گیاه شمعدانی به منظور به دست آوردن بهترین روش استخراج، برای افزایش ماندگاری گوشت چرخ شده فیتوفاگ نگهداری شده در یخچال بررسی شد (30 روز در دمای Cº4). عصاره استخراجی به روش فراصوت میزان ترکیبات فنلی (6/1500 میلی‌گرم در گرم وزن خشک) بالاتری در مقایسه با عصاره استخراجی به روش حلال داشت (05/0>P). بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در عصاره استخراجی به روش التراسوند با غلظت ppm 200 مشاهده شد (مهار رادیکال آزاد DPPH (08/98%) و میزان عددی بتاکاروتن (9/81%)) (05/0>P). سپس فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره برگ شمعدانی (با غلظت ppm 2000) بر گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای در دمای 4 درجه سانتی گراد با اندازه گیری شاخص های شیمیایی شامل عدد پراکسید، مقادیر تیوباربیتوریک اسید و مجموع بازهای نیتروژنی فرار در طول دوره نگهداری 30 روزه بررسی و با تیمار شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد نمونه های حاوی عصاره به طور معنی داری مقادیر مجموع بازهای نیتروژنی فرار و فساد اکسیداسیونی کمتری (عدد پراکسید، مقادیر تیوباربیتوریک اسید کمتر) در طول دوره نگهداری نسبت به نمونه شاهد داشتند (05/0>P). با توجه به نتایج، به نظر می رسد، عصاره برگ شمعدانی می تواند سبب تاخیر فساد اکسیداسیونی در فرآورده‌های شیلاتی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی اکسیدان،عصاره شمعدانی،عمر ماندگاری،کپور نقره ای،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آنتی اکسیدان,عصاره شمعدانی,عمر ماندگاری,کپور نقره ای

نویسندگان مقاله فاطمه حسینی |
دانش آموخته تکثیر و پرورش آبزیان، قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گروه شیلات

سید روح الله جوادیان |
گروه شیلات، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران

سمیه بهرام |
گروه شیلات، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25669_57911a7b96f8472c5d7002e76d70eda7.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات