این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۲۱۷-۲۲۷
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی عصاره برگ گیاه برگ بو (Laurus nobilis L ) بر روی سویههای مختلف میکروبی
چکیده فارسی مقاله
چکیده
مقاومت آنتی بیوتیکی زمینه را برای جایگزین نمودن روش
های درمانی گیاهی دارای عوارض جانبی کمتر نسبت به داروهای رایج فراهم نموده است. این مطالعه نیز به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی برگ گیاه برگ بو در غلظت های 100، 200، 400 و
ppm
800 بر روی تعدادی از سویه های مختلف میکروبی شامل باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیا کلی، باسیلوس سرئوس و کپک آسپرژیلوس نایجر به روش انتشار دیسک انجام شد. نتایج نشان داد عصاره متانولی برگ گیاه برگ بو از رشد باکتری
های استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی جلوگیری کرد، به طوری که اثر ضد باکتریایی عصارهبرگ گیاه برگ بو با افزایش غلظت عصاره نیز افزایش یافت در حالی که اثری بر باکتری باسیلوس سرئوس و کپک آسپرژیلوس نایجر در غلظت های مورد استفاده نداشت. با مقایسه آنتی بیوتیک
های کلرامفنیکل (در غلظت
µg/disc
30)، آمپلی سیلین (درغلظت
µg/disc
10)، جنتامایسین(درغلظت
µg/disc
10) و کانامایسین(در غلظت
µg/disc
30) به عنوان استاندارد مثبت با اثر عصاره برگ بو مشخص شد که اثر این آنتی بیوتیک
ها بیشتر از غلظت های مورد استفاده از عصاره مذکور می باشد و در این بین بیشترین و کمترین تاثیر به ترتیب مربوط به کلرامفنیکل و آمپلی سیلین بود. در نهایت می
توان چنین استنباط کرد با توجه به نتایج حاصل، عصاره گیاه برگ بو شامل مواد ضدمیکروبی با اثرات ضد میکروبی بوده ولی اثر ضدقارچی کمتری دارد.
واژگان کلیدی: برگ گیاه برگ بو، ضد میکروبی، میکروارگانیسم ها، ترکیبات شیمیایی.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برگ گیاه برگ بو،ضد میکروبی،میکروارگانیسم ها،ترکیبات شیمیایی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
برگ گیاه برگ بو,ضد میکروبی,میکروارگانیسم ها,ترکیبات شیمیایی
نویسندگان مقاله
احمد پدرام نیا |
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25671_b4b7a5edc6e75accd4f1f09db0b28c2b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات