این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۲۵۱-۲۵۹
عنوان فارسی
مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه متکا (.Ferula persica L) به صورت خالص و نانوریزپوشانی شده در افزایش پایداری روغن سویا
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه عصاره گیاه متکا با کمک فراصوت و ماسراسیون استخراج شد و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آنها اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای حاصله با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد اDPPH ارزیابی شد. ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی در روش استخراج با فراصوت بالاتر بود و با افزایش غلظت عصارهها فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های 2000 ppm و 2500 ppm عصاره استخراج شده با روش اولتراسوند با 100 ppm TBHQ اختلاف معنیدار آماری (p<0.05) نداشت. غلظت 2000 ppm برای ریز پوشانی و تزریق به روغن انتخاب شد. صمغ مرو و صمغ سقز با نسبت های 1:0، 1:1 و 0:1 (مرو:سقز) به عنوان مواد دیوارهای استفاده شدند. انداه نانوکپسولها از 6/83 تا 5/180 نانومتر متغیر بود. عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و شاخص رنگ نمونههای روغن سویا که به مدت 40 روز در دمای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شده بود اندازه گیری شد. هر سه فاکتور مورد بررسی در تمام نمونهها افزایش یافت و نمونههای روغن حاوی نانوکپسول های مرو:رزین عصاره متکا کمترین میزان اکسایش را داشتند. اثرات آنتی اکسیدانی این نانوکپسولها مربوط به ترکیبات فنولی عصاره متکا است و این نانوکپسولها میتوانند با موفقیت با آنتی اکسیدان سنتزی جایگزین شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوریزپوشانی،صمغ،متکا،عصاره،روغن سویا،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوریزپوشانی,صمغ,متکا,عصاره,روغن سویا
نویسندگان مقاله
پویا تقی نیا |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
محمد حسین حداد خداپرست |
دانشگاه فردوسی مشهد
محمد احمدی |
دانشگاه ازاد اسلامی واحد ایت الله املی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25674_846c74da052335ab54e17bb5a399f5e9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات