این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۳۳۵-۳۴۴
عنوان فارسی
بررسی اثر آنزیم پکتیناز و فراصوت بر کیفیت و راندمان استخراج لیکوپن از گوجه فرنگی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش به منظور افزایش راندمان و بررسی ویژگیهای لیکوپن استحصالی، نمونهها با دو تیمار فراصوت با قدرت 100 وات در چهار زمان (صفر، 20، 30و 40 دقیقه) و آنزیم پکتیناز در سه غلطت (1، 5/1و 2 درصد) پیش فراوری و سپس رنگدانههای لیکوپن با کمک حلال پترولیوم اتر- استون (نسبت 1:1) استخراج شدند. تیمار بهینه با نمونه استحصالی بدون استفاده از آنزیم و فراصوت مقایسه گردید. ویژگیهای راندمان استخراج، ظرفیت آنتی اکسیدانی و شاخص های رنگی (b و a و L) اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای مورد استفاده و اثر متقابل آنها بر راندمان، ظرفیت آنتی اکسیدانی، شاخص a و نسبت a/b معنادار ( p<0.05) و بر شاخص های L و b معنادار نبوده است. در کلیه شاخص های اندازه گیری شده، نمونه 2 درصد آنزیم و 30 دقیقه فراصوت بالاترین و نمونه شاهد (بدون آنزیم و فراصوت) پایینترین امتیاز را به دست آورد. نمونه منتخب دارای راندمان استخراج (21/70 میلی گرم بر کیلوگرم)، ظرفیت آنتی اکسیدانی(20/70 درصد)، شاخص a (77/45) و نسبت a/b (33/1) و نمونه شاهد دارای راندمان استخراج(31/26 میلی گرم بر کیلوگرم)، ظرفیت آنتی اکسیدانی(53/45 درصد)، شاخص a (33/30) و نسبت a/b (87/0) بوده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که به کمک آنزیم پکتیناز و پیش فراوری با فراصوت میتوان راندمان استخراج و شاخصهای کیفی لیکوپن استخراج شده را افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پکتیناز،فراصوت،لیکوپن،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پکتیناز,فراصوت,لیکوپن
نویسندگان مقاله
سمیرا مهدوی طارونی |
موسسه آموزش عالی تجن قائمشهر، ایران
علی معتمدزادگان |
عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شبنم حمزه |
هیات علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر
سعید میرعرب رضی |
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25681_a3fc142060552d3aca3e097414f6fd21.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات