این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۹، صفحات ۷۹-۹۰

عنوان فارسی بررسی اثر اشعه گاما بر کیفیت میکروبی و ویژگی حسی چهار رقم پسته در طول مدت نه ماه انبارداری در استان کرمان
چکیده فارسی مقاله چکیده
آلودگی پسته به آفلاتوکسینیکی از معضلات تولیدکنندههای پسته است و پسته در بین تمام محصولات کشاورزی، خطر بالای آلودگی به آفلاتوکسین را دارد. در ایران بیشینه سطح قابل قبول، به ترتیب برای آفلاتوکسینB1 و آفلاتوکسین کل8 و 10پیپی بی یا نانوگرم برگرم است. یکی از راههای جلوگیری از تولید این سم خطرناک، امکان عدم رشد قارچهای مولد آفلاتوکسین و به دنبال آن تولید نشدن سم آفلاتوکسین است. برای این منظور چهار رقم پسته استان کرمان از اداره استاندارد با تأیید یه عدم وجود آفلاتوکسین، تهیه و پس از آغشته شدن با غلظت مناسبی از اسپور قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس، بستهبندی و در سازمان انرژی اتمی ایران مورد پرتودهی گاما در دزهای 3 و 5 و 9 کیلوگری قرار گرفتند. طبق نتایج بهدستآمده، با افزایش دز پرتودهی، حذف اسپور قارچهای مولد آفلاتوکسین، افزایش یافت و در طول انبارداری تا 9 ماه هم امکان رشد فراهم نشد به طوری که میزان آفلاتوکسین اندازهگیری شده صفر گزارششد. در نمونههای شاهد علاوه بر رشد اسپور قارچ، که کاملاًاز نظر ظاهری قابل مشاهده بود، میزان تولید آفلاتوکسین هم به میزان خیلی زیادی گزارششد، که از حد استاندارد خارج بود. ارزیابی حسی نشان داد که تا دز 5 کیلوگری تغییر غیرقابل قبولی در طعم پستهها ایجاد نشد و بین تیمار شاهد و تیمارهای پرتو دیده تا 5 کیلوگری هیچ اختلاف معنیداری وجود نداشت(p<0/05). میتوان نتیجهگیری کرد که میزان دز مناسب پرتو گاما برای حذف اسپور قارچهای مولد آفلاتوکسین و طعم مناسب پسته 5 کیلوگری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان پرتوگاما،ارقام پسته تجاری،آفلاتوکسین،قارچهای مولد سم آفلاتوکسین و ارزیابی حسی،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کلید واژگان پرتوگاما,ارقام پسته تجاری,آفلاتوکسین,قارچهای مولد سم آفلاتوکسین و ارزیابی حسی

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25595_23ae688d590911638fc78a960cfe66be.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات