این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۹، صفحات ۲۴۳-۲۵۲
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای اسید لاکتیک تولید کننده اگزوپلی ساکارید از شیر و ماست گوسفندی
چکیده فارسی مقاله
محصولات لبنی میتوانند منبع غنی از انواع باکتریهای اسید لاکتیکی با خواص کاربردی فراوان باشند که یکی از این ویژگیها تولید اگزوپلیساکارید است. اگزوپلیساکاریدها پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا هستند که از واحدهای قندی تشکیل شدهاند و توسط میکروارگانیسمها به محیط اطراف ترشح میشوند. اگزوپلیساکاریدهای تولیدی قادر هستند به عنوان ماده افزودنی دارای اثرات سلامت بخشی و ویژگی بافت دهندگی مورد استفاده قرار گیرند. در این تحقیق باکتریهای اسید لاکتیکی تولیدکننده اگزوپلیساکارید (کلنیهای موکوئیدی و طنابی شکل) از شیر و ماست گوسفندی تهیه شده از روستای تابعه ارومیه جداسازی و شناسایی شدند. برای این منظور، باکتریهای اسید لاکتیک پس از کشت بر روی محیطهای MRS جامد و M17 جامد و جداسازی بر اساس توانایی تولید اگزوپلی ساکارید جهت بررسی تنوع گونهها ابتدا توسط روشهای فنوتیپی (رنگ آمیزی گرم، تستهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی) و سپس با استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) شناسایی شدند. 7 گونه باکتریهای اسید لاکتیک جداسازی شده گرم مثبت، کاتالاز منفی بوده و قادر به تولید بیشترین میزان اگزوپلیساکارید بودند. مقادیر تولید اگزوپلیساکارید باند شده و آزاد که با روش فنل- اسید سولفوریک اندازه گیری شد، به ترتیب 2/0± 28/40 تا 47/0± 26/65 و 2/3± 68/105 تا 2/0± 35/136 میلی گرم بر لیتر بود. ماستهای گوسفندی که در استان آذربایجان غربی به صورت سنتی تولید میشوند، حاوی سویههایی با ویژگی تولیدکنندگی اگزوپلیساکارید هستند که میتوانند پتانسیل کاربردی در صنعت لبنیات داشته باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اگزوپلیساکارید،باکتریهای اسید لاکتیک،محصولات لبنی گوسفندی،واکنش زنجیرهای پلیمراز،
عنوان انگلیسی
Isolation and molecular identification of exopolysaccharide producing lactic acid bacteria from sheep milk and yogurt
چکیده انگلیسی مقاله
Dairy products can be a rich source of diverse lactic acid bacteria (LAB) with high functional properties, such as exopolysaccharide (EPS) production. EPS are high molecular weight polymers that are composed of sugar units and are secreted by microorganisms into the surrounding environment. Produced EPS can be used as an additive by a health effect and texture properties. In this study, exopolysaccharide producing LAB (ropy and mucoid colonies) were isolated and identified from raw sheep milk and sheep yogurt that made in rural areas of Urmia. For this purpose, lactic acid bacteria cultured on MRS agar and M17 agar media and then isolated on the basis of the ability to produce exopolysaccharides to study the diversity of species by phenotypic methods (Gram stain, biochemical and physiological tests) and then identified by polymerase chain reaction (PCR). 7 strains of LAB isolated were Gram-positive as well as catalase negative and were able to produce large amounts of EPS. The amounts of bonded and abandoned exopolysaccharides which measured by phenol/sulfuric acid method were 40.28±0.2 to 65.26±0.47 mg/L and 105.68±3.2 to 136.35±0.2 mg/L, respectively. Sheep yogurt which manufactured traditionally in West Azerbaijan province contained exopolysaccharide-producing strains that can have the potential to use in the dairy industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اگزوپلیساکارید,باکتریهای اسید لاکتیک,محصولات لبنی گوسفندی,واکنش زنجیرهای پلیمراز
نویسندگان مقاله
الهام ظفر مختاریان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه
محمود رضازاد باری |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
صابر امیری |
دانشجوی دکتری میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25609_ceda0640256cac55d16c979bb15d45a7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات