این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۸، صفحات ۹۱-۱۰۳
عنوان فارسی
مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پنیرهای آب نمکی حاصل از شیر خام گاو،گوسفند و بز در منطقه لیقوان
چکیده فارسی مقاله
پنیر آبنمکی یکی از پر مصرفترین پنیرهای حاصل از شیر خام در ایران است که از شیر خام و بدون افزودن مایه کشت تهیه میشود. در این تحقیق سه نوع پنیر آبنمکی گاوی، گوسفندی و بزی از منطقه لیقوان تهیه شد. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (اسیدیته، چربی، نمک، پروتئین، pH، رطوبت، خاکستر)، میکروبی( استافیلوکوکوس اورئوس، کلیفرم، کپک و مخمر، شمارش کلی) و حسی (رنگ، بو، طعم، احساس دهانی) در طی زمان رسیدن به مدت 5 ماه بررسی شد. نتایج نشان داد که طی دوره رسیدن مقدار چربی، pH، رطوبت و پروتئین در هرسه نوع پنیر گاوی، گوسفندی و بزی کاهش یافت، ولی اسیدیته ، نمک و خاکستر افزایش یافت. آنالیز ویژگیهای میکروبی نشان داد که شمارش کپک، شمارش مخمر و شمارش کلیفرم (به جز پنیر گاوی) در هرسه نوع پنیر گاوی، گوسفندی و بزی تا ماه سوم و چهارم افزایش و سپس کاهش یافت. همچنین نتایج ارزیابی حسی نشان داد که پنیر گوسفندی در مقایسه با پنیر گاوی و بزی امتیاز بالاتری را از نظر ارزیابان بهدست آورد. با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت زمان رسیدن بر تمام ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی به طور معنی داری تاثیر داشته است (05/0p≤).
کلیدواژههای فارسی مقاله
پنیر لیقوان،دوره رسیدن پنیر،پنیر گاوی،پنیر گوسفندی،پنیر بز،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پنیر لیقوان,دوره رسیدن پنیر,پنیر گاوی,پنیر گوسفندی,پنیر بز
نویسندگان مقاله
الناز سرخی اسبقی |
دانشگاه آزاد اسلامی-واحد ممقان تبریز
علی ایاسه |
دانشگاه تبریز، گروه علوم و صنایع غذایی
صمد بدبدک |
دانشگاه تبریز- گروه علوم و صنایع غذایی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25566_d3fdb8196375c4320929ffabf71b1b2c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات