این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۷۸، صفحات ۱۶۷-۱۷۶

عنوان فارسی پیش‌بینی عمر ماندگاری مغز و پودر بادام با استفاده از آزمون تسریع یافته
چکیده فارسی مقاله چکیده
در این پژوهش مغز و پودر بادام در معرض شرایط تسریع یافته (دماهای 45، 60 و 75 درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند و با استفاده از معادله آرنیوس، عمر ماندگاری آن­ها در شرایط واقعی تخمین زده شد. همچنین مغز و پودر بادام در طی 10 ماه در شرایط واقعی محیط قرار گرفتند و روند اکسایش آن­ها ارزیابی شد و در نهایت زمان ماندگاری آن­ها با زمان تخمین زده توسط آزمون تسریع یافته مقایسه شد. شاخص­های اندازه­گیری شده طی پیشرفت فساد، شامل عدد پراکسید برای اندازه­گیری محصولات اولیه اکسایش و عدد تری­­ان مزدوج به عنوان معیاری از محصولات ثانویه اکسایش بود. کمترین ثابت سرعت تشکیل هیدروپراکسیدها و تری­ان­های مزدوج برای مغز بادام در دمای 45 درجه­ سانتی­گراد و بیشترین ثابت سرعت برای پودر بادام در دمای 75 درجه سانتی­گراد به­دست آمد. بالاترین انرژی فعال­سازی و فاکتور تسریع به­ازای10 درجه سانتی­گراد تغییر دما (Q10) برای تشکیل هیدروپراکسیدها (به­ترتیب 18/56 کیلوژول بر مول درجه­کلوین و 83/1) و کمترین مقدار برای تشکیل تری­ان­های مزدوج (به­ترتیب 44/37 کیلوژول بر مول درجه­کلوین و 5/1) در روغن استخراج شده از پودر بادام طی نگهداری تسریع یافته حاصل شد. طبق نتایج میانگین خطای پیش­بینی عمر ماندگاری توسط عدد پراکسید به­ترتیب 49 درصد و توسط عدد ­تری­ان مزدوج 25/27 درصد به­دست آمد و عدد ­تری­ان مزدوج تخمین بهتری از عمرماندگاری نسبت به عدد پراکسید داشت.

کلید واژگان: آزمون تسریع یافته، بادام، عدد پراکسید، عدد تری­ان مزدوج، عمرماندگاری
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تثبیت اینولیناز،نانوپپتیدها،نانوذرات مغناطیسی،ایزوله پروتئین سویا،هیدرولیزات گلوتن گندم،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرضیه رئیسی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی کاشانی نژاد |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25572_6c192f8dbec795168dadf227f7344333.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات