این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۸، صفحات ۲۹۵-۳۰۹
عنوان فارسی
بررسی ترکیبهای تشکیل دهنده، اثرات ضد اکسایشی و ضد میکروبی اسانس درمنه Artemisia Turanica بر پاتوژنهای شاخص مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
چکیده
اسانسها و عصارههای حاصل از گیاهان دارویی با داشتن ترکیبات ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضد اکسایشی (ناشی از وجود عوامل حذف کننده رادیکالهای آزاد) به عنوان ترکیبات دارویی جدید و طبیعی از اهمیت خاصی برخوردار میباشند. در مطالعه حاضر ترکیب شیمیایی، خصوصیات ضدباکتریایی و ضد اکسایشی اسانس
گیاه
درمنه با نام علمی
Artemisia Turanica
را مورد بررسی قرار گرفت.
فعالیت
ضد اکسایشی
اسانس با آزمونهای مهار رادیکال آزاد به کمک
روش (
(DPPH
، آزمون گیرندگی آهن (
(FRAP
بررسی و با
ضد اکسایش
سنتزی بوتیل هیدروکسی تولوئن (
BHT
) مقایسه شد. اثر ضدمیکروبی اسانس گونه مورد نظر بر علیه 4 باکتری با استفاده از روش چاهک، دیسک دیفیوژن و براث میکرودیلوشن انجام شد.
نتایج نشان داد که اسانس درمنه 26 ترکیب در اسانس خود دارد که در مجموع 05/91 درصد کل اسانس را تشکیل میدهند. ترکیبات اصلی آن شامل
کریرسانتنن (37/21 درصد)، 1و8-سینئول (20/19
درصد
)، پیپریتنن (61/16درصد) و آلفا-پینن (52/5 درصد) است.
در آزمون
DPPH
، میزان
IC
50
برای اسانس و
BHT
به ترتیببرابر با 4/4 و 3/0 میلیگرم بر میلیلیتر بدست آمد. همچنین توانایی احیاکنندگی اسانس و
BHT
، به ترتیب برابر با 02/33 و 28/32 میکرومول بر لیتر گزارش گردید. نتایج آزمایشات ضدباکتریایی نشان داد، حداقل غلظت مهارکنندهی رشد اسانس درمنه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس 125/3 میلیگرم بر میلیلیتر و حداقل غلظت کشندهی آنها 5/12 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج نشان میدهند که اسانس درمنه از توان ضدباکتریایی و
ضد اکسایشی
مناسبی برخوردار بوده و بنابراین میتوان از آن در ترکیب با سایر نگهدارندهها جهت محافظت مواد غذایی بهره برد.
کلید واژگان
: ضد اکسایش، آنتیباکتریال،
اسانس، درمنه، 1و8-سینئول
کلیدواژههای فارسی مقاله
همبرگر،سرخ کردن،مدلسازی سینتیکی،بافت،رنگ،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم سردرودیان |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
اکرم آریان فر |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25583_2beec1a55f46ea44a541f4b2f544d79c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات