این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۷۸، صفحات ۳۴۷-۳۵۴
عنوان فارسی
اثر جایگزینی چربی با کنجاک و نشاسته سیبزمینی بر ویژگیهای شیمیایی و حسی پنیر خامهای کمچرب
چکیده فارسی مقاله
نظر به اینکه پنیر خامهای دارای مقدار قابل توجهی چربی بوده و از طرفی مقبولیت خاصی در بین مصرفکنندگان دارد، تولید پنیر خامهای کمچرب با استفاده از جایگزینهای چربی مورد توجه میباشد. در این پژوهش به منظور کاهش چربی و ایجاد بافت مناسب در پنیر خامهای، از نشاسته سیبزمینی (75/0 و 1 %) و صمغ کنجاک (25/0، 5/0 و75/0 %) استفاده گردید. پنیرهای تولیدی به مدت 60 روز نگهداری و ویژگیهای شیمیایی و حسی آنها ارزیابی گردید. طی زمان نگهداری، مقدار کنجاک و مقدار نشاسته سیبزمینی خام اثر معنیداری بر مقدار پروتئین و چربی نمونه های پنیر خامهای نداشتند (05/0P) ولی بر سایر ویژگیهای حسی اثر معنیداری نداشت. مقدار کنجاک و نشاسته سیبزمینی خام اثر معنیداری بر مقدار pH و اسیدیته نداشت (05/0P). بالاترین امتیاز ویژگیهای حسی و شیمیایی به تیمار حاوی 25/0 % کنجاک و 1 % نشاسته سیبزمینی تعلق گرفت و این تیمار بهعنوان نمونه برتر انتخاب شد. بنابراین امکان تولید پنیر خامهای کمچرب با کیفیت مطلوب از طریق جایگزینی چربی با صمغ کنجاک و نشاسته سیبزمینی وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پنیر خامهای کمچرب،کنجاک،نشاسته سیبزمینی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پنیر خامهای کمچرب,کنجاک,نشاسته سیبزمینی
نویسندگان مقاله
سید احمد ابطحی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
رضوان پوراحمد |
دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا
وجیهه فدائی نوغانی |
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25587_b28158155dbbb9551045500ab4ffe27b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات