این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم و فناوری دریا
، جلد ۲۹، شماره ۱۱۴، صفحات ۴۶-۵۷
عنوان فارسی
مروری بر معماری شناورهای تفریحی
چکیده فارسی مقاله
سفرهای دریایی مجموعهای از خدمات با طراحی پیچیده هستند که اکثر نیازها و خواستههای مسافران، از جمله غذای 24 ساعته، مسکن و فعالیتهای تفریحی، میتوانند در آن جای بگیرند. جانمایی، پس از تعیین ابعاد اصلی کشتی، مهمترین مرحله در طراحی کشتیهای مسافربری است؛ بر اساس جانمایی انجام شده، مساحت کل مورد نیاز استخراج گردیده و بر اساس آن، تعداد طبقات یا عرشهها و تناژ یک کشتی مسافربری تعیین میگردد؛ بنابراین هر چه جانمایی استادانهتر انجام شود، کل طراحی سریعتر و با کمترین مشکل انجام میشود. با توجه به نوع ماموریت کشتیهای مسافربری، جانمایی داخل کشتی باید بر اساس ویژگیهای روحی و جسمی انسان طراحی شود و راحتی را برای مسافران و خدمه به ارمغان آورد. توجه به ارگونومی، ارتباط و تعامل بین امکانات ساخته شده برای استفاده انسان با آناتومی و فیزیولوژی خاص خود و رسیدن به بهترین چینش وسایل و لوازم و بهترین ابعاد و اندازه اماکن مورد استفاده انسان، در تمام بخشهای یک کشتی مسافربری بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله مروری، برخی از مهمترین کتابهای معماری مانند نویفرت و منابع بسیار محدود مربوط به طراحی جانمایی کشتیهای مسافربری بررسی و ضوابط، قوانین و حداقلهای هر یک از اماکن موجود در کشتی و خشکی آورده شده-است. در نهایت ابعاد برخی از فضایهای مهم در کشتی و خشکی مقایسه میشود و نتیجه گرفته میشود که در بسیاری از موارد، ابعاد محیطهای مختلف در کشتی مسافربری، مانند تختها، سرویسها، آشپزخانه و ... به دلیل بالاتر بودن کیفیت سرویسدهی، کیفیت زندگی و اهمیت شاخص راحتی افراد در این کشتیها، بزرگ تر از ابعاد همان اماکن در خشکی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
طراحی معماری، کشتیهای مسافربری، رستوران، آشپزخانه، فضای بهداشتی، ارگونومی،
عنوان انگلیسی
An overview of the architecture of recreational vessels
چکیده انگلیسی مقاله
Cruises are a set of services with a complex design that can accommodate most of the needs and desires of travelers, including 24-hour food, accommodation, and recreational activities. Positioning, after determining the main dimensions of the ship, is the most important step in the design of passenger ships; Therefore, the more elaborate placement is done, the faster the whole design is done and with the least problems. According to the type of mission of passenger ships, the placement inside the ship should be designed based on the mental and physical characteristics of humans and bring comfort to the passengers and crew. It is very important to pay attention to ergonomics, the relationship and interaction between the facilities made for human use with their own anatomy and physiology, and to achieve the best arrangement of tools and equipment and the best dimensions and sizes of places used by humans, in all parts of a passenger ship. . According to these factors, the area of each deck, the total number of decks of a passenger ship and its tonnage are determined. In this review article, some of the most important architectural books such as Neufert and very limited resources related to the layout design of passenger ships are reviewed and the rules, and minimums of each of the places on the ship and on land are given. . Finally, the dimensions of some important spaces in the ship and land are compared and it is concluded that in many cases, the dimensions of different environments in the passenger ship, such as beds, services, kitchen and ... due to the higher quality of service, quality of life and the importance of the comfort index of people in these ships, it is bigger than the dimensions of the same places on land.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
طراحی معماری, کشتیهای مسافربری, رستوران, آشپزخانه, فضای بهداشتی, ارگونومی
نویسندگان مقاله
یاسمین حسنی آسیابدره |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سواحل، بنادر و سازههای دریایی، دانشگاه صنعتی شاهرود
محمد مونسان |
دکتری مهندسی معماری دریایی، استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود
مهدی عجمی |
دکتری مهندسی سواحل، بنادر و سازههای دریایی، استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود
نشانی اینترنتی
http://navy.iranjournals.ir/article_247929_9ddbed55ec6956ecaf3ce8952c9de337.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات