این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۶
عنوان فارسی
ارزیابی ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻧﻮع ﺣﻼل ﺑﺮ بازده اﺳﺘﺨﺮاج، حلالیت و ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ آنتیاکسیدانی عصاره کاروتنوئیدی محصولات جانبی میگو
چکیده فارسی مقاله
محصولات جانبی میگو میتوانند به عنوان یکی از ارزانترین مواد اولیه جهت استخراج ترکیبات زیستفعال مانند عصاره لیپیدی غنی از رنگدانههای کاروتنوئیدی مورد استفاده قرار گیرد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی ترکیبات مغذی پودر حاصل از محصولات جانبی میگو، به حداکثر رساندن راندمان استخراج عصاره کاروتنوئیدی با استفاده از حلالهای اتانول، هگ
زان، هگزان/استون و هگزان/ایزوپروپیلالکل، و همچنین ارزیابی تاثیر نوع حلال بر حلالیت و خاصیت آنتیاکسیدانی عصاره کاروتنوئیدی بود. مطابق با نتایج بدست آمده،
پودر محصولات جانبی میگو
حاوی 11/53 درصد پروتئین، 51/4 درصد رطوبت، 58/28 درصد خاکستر، 45/3 درصد چربی و 45/10 درصد کربوهیدرات بود. نتایج همچنین نشان داد که استفاده از حلال ترکیبی هگزان/ایزوپروپیلالکل (با نسبت 1:1) منجر به بیشترین راندمان استخراج به میزان 81/1 گرم بر 100 گرم پودر خشک میشود، در حالیکه راندمان استخراج با حلالهای اتانول، هگزان و هگزان/استون به ترتیب 53/1، 42/1 و 17/1 گرم بر 100 گرم پودر خشک بود. نتایج بررسی آزمون حلالیت عصاره نیز نشان داد عصاره استخراج شده با حلال اتانول دارای بیشترین میزان
حلالیت در آب
و بالاترین خاصیت آنتیاکسیدانی (تا 10/99 درصد) اس
ت. به
طور کلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از حلالهای قطبی میتواند حلالیت عصاره کاروتنوئیدی استخراج شده از محصولات جانبی میگو را افزایش دهد و یکی از مهمترین چالشهای استفاده از این ترکیب را در صنایع غذایی و دارویی تسهیل نماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاروتنوئید،رنگدانه آستازانتین،محصولات جانبی میگو،حلالیت،آنتیاکسیدان،
عنوان انگلیسی
Evaluation of the effect of solvent type on extraction efficiency, solubility and antioxidant activity of carotenoid extract from shrimp by-products
چکیده انگلیسی مقاله
Shrimp
by-products can be used as
the cheapest raw material to extract bioactive compounds such as lipid extract rich in carotenoid pigments.
The aim of this study was to investigate the nutritional composition of shrimp by-product powder, maximize the extraction efficiency of carotenoid extract using ethanol, hexane, hexane/acetone, and hexane/isopropyl alcohol solvents, and also evaluate the effect of solvent type on the solubility and antioxidant properties of carotenoid extract. According to the results,
the
shrimp
by-product powder
contained 53.11% protein, 4.51% moisture, 28.58% ash, 3.45% fat, and 10.45% carbohydrate. The results also showed that using a mixed solvent of hexane/isopropyl alcohol (1:1 ratio) resulted in the highest extraction efficiency of 1.81 g/100 g of dry powder, while the extraction efficiency with ethanol, hexane, and hexane/acetone solvents was 1.53, 1.42, and 1.17 g/100 g of dry powder, respectively. The results of the extract solubility test also showed that the lipid extracted with ethanol solvent has the
highest water solubility
and the highest antioxidant property (up to 99.10%). In general, the results of this study showed that the use of polar solvents can increase the solubility of carotenoid extract extracted from shrimp by-products and facilitate one of the most i
mportant challenges of using this compound in the food and pharmaceutical industries.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کاروتنوئید,رنگدانه آستازانتین,محصولات جانبی میگو,حلالیت,آنتیاکسیدان
نویسندگان مقاله
زهرا موسوی |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
سید فخرالدین حسینی |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21498_9b77f81d3b72884488800f798e79c3e9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات