این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۲۳۴-۲۵۰
عنوان فارسی
مقایسه ویژگی های ضداکسایشی و امولسیون کنندگی پلی ساکارید سولفاته فوکوئیدان استخراج شده از جلبک Sargassum ilicifolium با استفاده از روشهای آب داغ و آنزیمی-فراصوت
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر استخراج پلیساکارید سولفاته فوکوئیدان از جلبک قهوهای
Sargassum
ilicifolium
با استفاده از روشهای آب داغ و آنزیمی-فراصوت و ارزیابی ویژگیهای آن بود. بازده، طیفهای
FT-IR
، ویژگیهای ضداکسایشی (خنثی کنندگی رادیکالهای آزاد
DPPH
و قدرت کاهندگی آهن) و امولسیون کنندگی پلی ساکارید فوکوئیدان استخراج شده، سنجش شد.
بازده پلیساکارید فوکوئیدان استخراج شده در روش آنزیمی-فراصوت (49/11 درصد) بیشتر از روش آب داغ (15/9 درصد) بود
. طیفهای
FT-IR
هر دو پلی ساکارید، مشابه بوده و گروههای سولفات، هیدروکسیل و کربوکسیل در آنها مشاهده شدند. پلی ساکاریدهای استخراج شده به روش آب داغ فعالیتهای خنثی کنندگی رادیکالهای آزاد (27/36-81/49 درصد) و قدرت کاهندگی آهن (114/0-173/0 جذب) بیشتری نسبت به نمونههای استخراج شده به روش آنزیمی-فراصوت (20/23-83/38 درصد و 126/0-169/0 جذب) نشان دادند. نتایج همچنین نشان داد که هر دو پلی ساکارید قادر به امولسیون کردن روغنهای مورد مطالعه بودند. در این بین پلی ساکاریدهای استخراج شده به روش آب داغ بیشترین شاخص امولسیون کنندگی را در روغنهای آفتابگردان (93/34 درصد) و ذرت (49/30 درصد) داشتند. این در حالی است که پلی ساکاریدهای استخراج شده به روش آنزیمی-فراصوت در روغن کانولا شاخص امولسیون کنندگی بیشتری داشتند (82/38 درصد).
نتایج مطالعه حاضر نشان داد، که
پلی ساکارید فوکوئیدان استخراج شده
دارای ویژگیهای زیست فعالی و عملکردی بوده و لذا میتواند به عنوان جزء فعال
در فرمولاسیون مکملهای غذایی/داروئی و همچنین محصولات غذایی فراسودمند استفاده
شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Sargassum ilicifolium،فوکوئیدان،روش آنزیمی-فراصوت،ویژگیهای ضداکسایشی،ویژگیهای امولسیون کنندگی،
عنوان انگلیسی
Comparison of antioxidant and emulsifying properties of fucoidan extracted from Sargassum ilicifolium extracted using hot water and enzymatic-ultrasound methods
چکیده انگلیسی مقاله
Purpose of present study was extraction of fucoidan from Sargassum ilicifolium using hot water (HWM) and enzymatic-ultrasonic (EUM) methods and evaluation of its properties. The yield, FT-IR spectra, antioxidant (DPPH radical scavenging and reducing power) and emulsifying properties of extracted fucoidan were evaluated. Results showed that the yield of fucoidan extracted by EUM (11.49%) was higher than those extracted by HWM (9.15%). The FT-IR spectra of both polysaccharides were similar and confirmed the presence of sulphate, hydroxyl and carboxyl groups. Polysaccharides extracted by HWM method showed higher DPPH radical scavenging
(36.27-49.81%)
and reducing power (0.114-0.173 Abs) activities than those extracted by EUM (23.20-38.83% and 0.126-0.169 Abs). Results also showed that both of the extracted fucoidan were able to emulsify the sunflower, corn, and canola oils. In this regards, fucoidan extracted by HWM showed higher emulsification index (E
24
) in sunflower (34.93%) and corn oils (30.49%). However, fucoidan extracted by EUM showed higher E
24
in canola oil (38.82%). The results of the present study showed that the extracted fucoidan possess biological and functional properties and therefore it can be used as an active component in the formulation of nutraceuticals supplements and functional food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sargassum ilicifolium,فوکوئیدان,روش آنزیمی-فراصوت,ویژگیهای ضداکسایشی,ویژگیهای امولسیون کنندگی
نویسندگان مقاله
مهدی آل بوفتیله |
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21493_d80980c52c8ba4b4a2f42cbe3864e253.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات