این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۵۲۲-۵۳۴
عنوان فارسی
سنجش خواص ضداکسیدانی و ضدفشار خون پپتیدهای حاصل از هیدرولیز آنزیمی ضایعات میگوی ببری سبز (Penaeus Semisulcatus)
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه حاضر، ابتدا ضایعات میگوی ببری سبز (
Penaeus semisulcatus
) توسط آنزیم آلکالاز با نسبت آنزیم به سوبسترای 100:1،
تحت شرایط بهینه دمایی (55 درجه سانتیگراد) و
pH
(7.5) به مدت 16ساعت تهیه شد و شاخص درجه هیدرولیز مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین نمونه هیدرولیز شده در زمان 300 دقیقه هیدرولیز توسط غشاهای الترافیلتراسیون با وزنهای 3، 10 و 30 کیلودالتون جداسازی شد و 4 جزء پپتیدی بهدست آمد.
در ادامه، خاصیت ضداکسیدانی (مهارکنندگی رادیکالهای آزاد
DPPH
و
ABTS
) و خاصیت ضد فشار خون پروتئین هیدرولیز شده و فراکسیونهای پپتیدی در غلظتهای مختلف اندازهگیری شد. درجه هیدرولیز
طی 60 دقیقه
اول پس از هیدرولیز بالاترین میزان را به خود اختصاص داد
(95/0
±
86/31%).
نتایج مهار رادیکال
DPPH
نیز نشان داد که
بالاترین میزان مهارکنندگی برای نمونهی زیر 30 کیلودالتون در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر در حدود (15/0
±
61/%69)
بود
. بالاترین میزان تخریبکنندگی رادیکال
ABTS
نیز برای نمونهی زیر 30 کیلودالتون در غلظت 2 میلیگرم بر میلیلیتر (15/0
±
38/99%)
مشاهده گردید
. سنجش
فعالیت
مهارکنندگی
آنزیم
مبدل
آنژیوتنسین
I
(
ACE-I
) نیز آشکار ساخت اگرچه همه نمونهها توانایی مهارکنندگی
ACE
را دارا بودند (فعالیت بازدارندگی بین 53
-
12%)، بیشترین میزان مهارکنندگی متعلق به جزء پپتیدی زیر30 کیلودالتون بود (53.23%). بطور کلی
نتایج این بررسی نشان داد که پپتیدهای حاصل از هیدرولیز ضایعات میگوی ببری سبز میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در فرمولاسیون غذاداروها مورد استفاده واقع گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
میگوی ببری سبز،ضایعات عملآوری،هیدرولیز آنزیمی،پپتید زیستفعال،خاصیت ضداکسیدانی،فعالیت ضدفشار خون،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant and antihypertensive properties of peptides from enzymatic hydrolysis of green tiger shrimp (Penaeus semisulcatus) processing wastes
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the
green tiger shrimp (Penaeus semisulcatus) processing wastes
were hydrolyzed by alcalase in an enzyme-to-substrate ratio of 1: 100 under optimal conditions of temperature (55°C) and pH (7.5) for 16 hours, and the degree of hydrolysis was investigated. Also, the hydrolyzed sample during 300 minutes of hydrolysis
,
was fractionated by
ultracentrifugal members having molecular mass cutoffs
of 3, 10, and 30 kDa, and four peptide fractions were obtained.
Then, the antioxidant activity (DPPH and ABTS free radicals scavenging activity) and the antihypertensive properties of hydrolysate and peptide fractions were measured at
different hydrolysate concentrations
. The degree of hydrolysis was the highest (31.86 ± 0.95%) at a hydrolysis time of 60 minutes
.
The results of DPPH radical scavenging activity showed that the peptidic fraction <30 kDa
exhibited the highest
scavenging activity compared to the other fractions (69.61 ± 0.15% at a concentration of 10 mg/mL). The highest rate of ABTS radical scavenging activity was also observed for the sample <30 kDa at a concentration of 2 mg/mL (99.38 ± 0.15%). Measuring the inhibitory activity of angiotensin-converting enzyme I (ACE-I) also revealed that although all samples could inhibit ACE (inhibitory activity between 12-53%), the highest inhibitory rate belonged to the peptide fraction <30 kDa (53.23%).
In general, the results of this study showed that the peptides obtained from the hydrolysis of green tiger shrimp waste can be used as a natural antioxidant in the formulation of nutraceuticals.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
میگوی ببری سبز,ضایعات عملآوری,هیدرولیز آنزیمی,پپتید زیستفعال,خاصیت ضداکسیدانی,فعالیت ضدفشار خون
نویسندگان مقاله
سارا طوافی |
گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
سید فخرالدین حسینی |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
رضا حسن ساجدی |
گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21472_4c4a4f7a2028e72dde31bd0bf5cd12c1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات