این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۲۲۴-۲۴۲
عنوان فارسی
اثر جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئین برنج بر رشد و ترکیب شیمیایی بدن بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum, Kamensky, ۱۹۰۱)
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش از کنسانتره پروتئینی برنج به میزان صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد به جای پودر ماهی استفاده شد. بچه ماهیان سفید (میانگین وزن اولیه
mg
20
±
350) به صورت سه بار در روز به مدت 60 روز تغذیه شدند. بیشترین وزن نهایی(1020 میلی گرم) و افزایش وزن (670 میلی گرم) و کمترین
FCR
(5/1) در تیمار 50 درصد جایگزینی مشاهده شد که با بقیه تیمارها اختلاف معناداری داشت
(P < 0/05)
. میزان زنده مانی 100 درصد و اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود نداشت. هیچ گونه تفاوت معنی داری در ترکیب لاشه (رطوبت، پروتئین، لیپید و خاکستر) بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد
(P > 0/05)
.
با افزایش میزان جایگزینی کنسانتره پروتئینی برنج از میزان
n-3
کاسته شده و میزان
n-6
افزایش یافت (
05
/
0
P<
). نسبت
n-3
به
n-6
تا سطح 25 درصد تغییر معنی داری نداشت ولی با افزایش سطح جایگزینی کاهش معنی داری نشان داد.
میزان اسید آمینه کل با افزایش سطح
کنسانتره
تغییر معنی داری در بین تیمارها نداشت. یشترین مقدار اسیدهای آمینه ضروری مربوط به تیمار 25 درصد بود که با تیمارهای شاهد، 50، 75 و 100 درصد جایگزینی تفاوت معنی دار داشت. به طور کلی نتایج
این مطالعه نشان داد که از کنسانتره پروتئین برنج می توان به عنوان یک جایگزین برای پودر ماهی تا سطح 50 درصد در جیره بدون تغییر معنی داری در رشد بچه ماهیان سفید استفاده نمود. البته کیفیت اسیدهای چرب لاشه در این سطح حفظ نشد و سطح 25 درصد وضعیت مناسبتری داشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ماهی سفید،کنسانتره پروتئینی برنج،جایگزینی پودر ماهی،رشد،ترکیب بدن،
عنوان انگلیسی
Effect of dietary fish meal replacing with rice protein concentrate on growth and body composition of Caspian kutum, (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901)
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment fish meal was replaced with RPC by levels of 0, 25, 50, 75, and 100%. Diets fed to kutum (initial weight of 340±20 mg) three times daily for 60 days. The highest final weight (1020 mg) and weight gain (670 mg) and the lowest FCR (1.5) were observed in the 50% substitution treatment, which was significantly different from the other treatments (P < 0.05). The survival rate was 100% and the same for all diets. No significant difference was observed in carcass composition (moisture, protein, lipid and ash) between different treatments (P > 0.05). By increasing the amount of rice protein concentrate, the amount of n-3 decreased and the amount of n-6 increased (P<0.05). The ratio of n-3 to n-6 did not change significantly up to the level of 25%, but it showed a significant decrease with the increase of the substitution level. The amount of total amino acid did not change significantly among the treatments with the increase in the concentration level. The highest amount of essential amino acids was related to the 25% treatment, which was significantly different from the control, 50, 75 and 100% replacement treatments. In general, the results of this study showed that rice protein concentrate can be used as a substitute for fish meal up to 50% in the diet without significant change in the growth of Kutum fry. Of course, the quality of carcass fatty acids was not maintained at this level, and the 25% level was more suitable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ماهی سفید,کنسانتره پروتئینی برنج,جایگزینی پودر ماهی,رشد,ترکیب بدن
نویسندگان مقاله
مجتبی شیرود نجفی |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
عبدالمحمد عابدیان کناری |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21451_140a936b0c20fec76d679c3851e1b975.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات