این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۲۷۷-۲۸۶
عنوان فارسی
اثرات اکسترود کردن آرد گندم تحت شرایط دمایی و رطوبتی مختلف بر آنالیز بیوشیمیایی، ترکیبات فنولی و قابلیت هضم آن توسط کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله
از فرآیند اکستروژن بهطور گسترده در ساخت خوراک آبزیان استفاده میشود. هدف از این پژوهش بررسی اثرات اکستروژن بر
آنالیز بیوشیمیایی
، حذف ترکیبات فنولی و قابلیت هضم پروتئین و کربوهیدرات آرد گندم در کپور معمولی بود. آرد گندم در تیمارهای 1 ، 2 و 3 به ترتیب با آب معمولی بهمیزان 250 ، 100 و 200 میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم آرد به حالت خمیر در آمد و سپس بوسیله اکسترودر تک محوره بهترتیب تحت دمای 120 ، 135 و 120 درجه سانتیگراد اکسترود گردید. تیمار 4 (شاهد) تحت شرایط تهیه خمیر و سپس اکستروژن قرار نگرفت.
اکسترود کردن اثر معنیداری بر مقادیر پروتئین خام و خاکستر آرد گندم نداشت (05/0<
p
) اما بهطور معنیدار سبب کاهش محتوای چربی خام، کل ترکیبات فنولی و ترکیبات فنولی غیر تاننی و افزایش قابلیت هضم کربوهیدرات و پروتئین آن شد (05/0>
p
). در تیمارهای اکسترود شده تفاوت معنیداری از لحاظ میزان پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و ترکیبات فنولی غیر تاننی وجود نداشت اما بهطور معنیدار کمترین مقدار کل ترکیبات فنولی در تیمارهای 1 و 2 ثبت گردید. بهطور معنیدار بیشترین قابلیت هضم کربوهیدرات در تیمارهای 1 و 2 و بالاترین قابلیت هضم پروتئین در تیمار 2 بدست آمد. در مجموع تیمار 2 (دمای 135 درجه سانتیگراد و رطوبت 100 میلیلیتر آب به ازای هر کیلوگرم آرد) بهعنوان بهترین تیمار جهت اکسترود کردن آرد گندم برای کپور معمولی شناخته شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرد گندم،آنالیز بیوشیمیایی،اکستروژن،قابلیت هضم برونتنی،کپور معمولی،
عنوان انگلیسی
Effects of extruding wheat flour under different temperature and humidity conditions on its biochemical analysis, phenolic compounds and digestibility by common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله
The extrusion process is widely used in making aquatic feeds. The aim of this study was to investigate the effects of extrusion on biochemical analysis, removal of phenolic compounds and protein and carbohydrate digestibility of wheat flour in common carp. In treatments 1, 2 and 3 wheat flour was mixed with tap water at the rate of 250, 100 and 200 ml per kg of flour and then extruded by a single-axis extruder under the temperature of 120, 135 and 120
°
C, respectively.
Treatment 4 (control) was not subjected to the conditions of dough preparation and then extrusion. Extruding had no significant effect on the amount of crude protein and ash of wheat flour (p>0.05) but it significantly decreased the content of crude lipid, total phenolic compounds and non-tannin phenolic compounds and increased the digestibility of carbohydrate and protein (p<0.05). There were no significant differences in the amount of crude protein, crude lipid, ash and non-tannin phenolic compounds in the extruded treatments, but significantly the lowest amount of total phenolic compounds was recorded in treatments 1 and 2. Significantly, the highest carbohydrate digestibility was obtained in treatments 1 and 2, and the highest protein digestibility was observed in treatment 2. In total, treatment 2 (135
°
C and 100 ml tap water per kg flour) was recognized as the best extruded wheat flour for common carp.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آرد گندم,آنالیز بیوشیمیایی,اکستروژن,قابلیت هضم برونتنی,کپور معمولی
نویسندگان مقاله
حجت اله علمداری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان.
خدیجه موسوی |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان.
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21454_7390dab43e3d441932a34f210b41421d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات