این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۳۷-۱۵۲
عنوان فارسی
ارزیابی راندمان استخراج و کیفیت روغن ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) استخراج شده در زمانهای مختلف هیدرولیز با آنزیم آلکالاز
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه حاضر تاثیر زمانهای مختلف هیدرولیز (45، 90، 135، 180 و 225 دقیقه) توسط آنزیم آلکالاز بر بازده و کیفیت روغن استخراج شده از ماهی کیلکای معمولی
(
Clupeonella cultriventris caspia
) مورد
بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالاترین بازده استخراج (40/41 %) در تیمار هیدرولیز شده به مدت 135 دقیقه درصد بود که اختلاف معنیداری با سایر تیمارها نداشت. شاخصهای کیفی
TBA
،
FFA
و
CD
روغن های استخراج شده با بالا رفتن زمان هیدرولیز افزایش پیدا کردند، بهطوری که بالاترین مقدار شاخص
های ذکر شده در زمان 225 دقیقه بود، اما بیشترین میزان شاخص
PV
در زمان 180 دقیقه بود.
با توجه به اینکه تیمار روغن استخراج شده در زمان 45 دقیقه دارای مقادیر کمتری در شاخص های فساد اکسیداتیو بررسی شده بود به عنوان تیمار منتخب انتخاب شد
.
ترکیب
اسیدهای
چرب
آن
بررسی شده و مشخص گردید که اسیدهای چرب تک غیراشباع اسید چرب غالب بودند. همچنین مقادیر اسیدهای چرب اشباع و چند غیر اشباعی آن تفاوت معنی داری با هم نشان ندادند (05/0
<
p
).
با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید که زمانهای هیدرولیز مختلف تاثیرات مختلفی بر بازده و کیفیت روغن بدستآمده دارند. لذا انجام تحقیقات و مطالعات بیشتر برای بررسی کامل تاثیر زمان هیدرولیز بر ویژگیهای کیفی روغن استخراج شده از ماهی کیلکا نیاز است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیدرولیز آنزیمی،کیلکای معمولی،روغن ماهی،استخراج،
عنوان انگلیسی
Evaluation of extraction efficiency and quality of common kilka fish oil (Clupeonella cultriventris caspia) extracted at different times of hydrolysis with alcalase enzyme
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of different hydrolysis times (45, 90, 135, 180, and 225 minutes) by alcalase enzyme on the yield and quality of oil extracted from common kilka fish (Clupeonella cultriventris caspia) was investigated.
The results showed that the highest extraction yield (40.41%) was in the hydrolyzed treatment for 135 minutes, which was not significantly different from other treatments.
The qualitative indices of TBA, FFA, and CD of the extracted oils increased by increasing hydrolysis time, so the highest value of the mentioned indices was at 225 minutes, while the highest value of the PV index was at 180 minutes.
Because the treatment of oil extracted in 45 minutes had lower values in the investigated oxidative spoilage indicators, it was selected as the treatment. The composition of its fatty acids was investigated, and it was found that monounsaturated fatty acids were the predominant fatty acids.
Also, the amounts of saturated and polyunsaturated fatty acids did not show significant differences (p < 0.05).
According to the obtained results, it was found that different hydrolysis times have different effects on the yield and quality of the obtained oil. Therefore, more research and studies are needed to fully investigate the effect of hydrolysis time on the quality characteristics of the oil extracted from Kilka fish.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
هیدرولیز آنزیمی,کیلکای معمولی,روغن ماهی,استخراج
نویسندگان مقاله
محسن نوبحت |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
مسعود رضائی |
استاد تمام گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
شهاب نقدی |
دانشجوی دکتری، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21446_a7fec1bba281cdd03b6508395f452ee6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات