این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۵۳-۱۷۲
عنوان فارسی
خواص ضد باکتریایی مشتقات کیتوزان در مقابل باکتری Staphylococcus aureus
چکیده فارسی مقاله
کیتوزان (
Cs
) از پوسته میگو استخراج و فرمهای مشتق شده از آن شامل
N
- آلکیله (
AlkCs
) و نانوذرات (
CsNPs
) تهیه شد. سپس تأثیرهای ضد باکتریایی آنها بر رشد
استافیلوکوکوس اورئوس
سویه حساس به متی سیلین ارزیابی شد.ابتدا ویژگیهای نانوذرات توسط پراکندگی نوری دینامیک و شکل ظاهری نانوذرات و
N
- آلکیله توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخص شد. و فعالیت ضد باکتریایی آنها توسط آزمون حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی، انتشار در آگار به کمک دیسک، نفوذپذیری غشای سلولی توسط سنجش
انتشار بتاگالاکتوسیداز سیتوپلاسمی
ارزیابی شد. نوع مرگ سلولی القا شده نیز توسط روش رنگ آمیزی
DAPI
و تغییرات در یکپارچگی سطح سلولی توسط میکروسکوپ نیروی اتمی (
AFM
) بررسی شد. نتایج نشان داد نانوذرات به شکل کروی با میانگین قطر هیدرودینامیکی 240 نانومتر هستند.
N
- آلکیله دارای ساختاری با سطح ناهموار در مقایسه با کیتوزان طبیعی بود. حداقل نقاط مهارکنندگی رشد (78 میکروگرم بر میلیلیتر) و کشندگی (100 میکروگرم بر میلیلیتر) برای نانوذرات ها مشاهده شد
(05/0>p). نانوذرات و
N
- آلکیله کیتوزان بیشترین قطر هاله مهار رشد را در غلظت 1250 در مقایسه با سایر دیسکها نشان دادند
(05/0>p).
نفوذپذیری غشای خارجی فرمهای مشتق شده کیتوزان تفاوت قابل ملاحظهای با کیتوزان طبیعی و سلولهای کنترل نشان دادند
(05/0>p).
تست رنگ آمیزی
DAPI
بیانگر مرگ سلولی بالاتر فرمهای مشتق شده کیتوزان بود. تصاویر بهدست آمده از
AFM
نشانگر تغییر در یکپارچگی غشا سلولهای تیمار شده در مقایسه با سلولهای کروی و خوشهای کنترل بود. خواص آنتی باکتریایی کیتوزان طبیعی را با اصلاح فیزیکی و شیمیایی بهبود داده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کیتوزان اصلاح شده،ضد باکتریایی،استافیلوکوکوس اورئوس،مرگ سلولی،نفوذپذیری غشا،
عنوان انگلیسی
Antibacterial properties of chitosan derivatives against Staphylococcus aureus
چکیده انگلیسی مقاله
Chitosan (Cs) was extracted from shrimp shell and its derivative forms including N-alkyl (AlkCs) and nanoparticles (CsNPs) were prepared. First, the properties of nanoparticles were determined by dynamic light scattering (DLS) and the morphology of nanoparticles and N-alkylated by scanning electron microscopy (SEM). Then their antibacterial activity was evaluated by the test of minimum inhibitory (MIC) and lethal (MBC) concentration, diffusion on agar by disk, permeability of cell membrane by measurement of cytoplasmic beta-galactosidase release (ONPG). The type of apoptosis cell death was also examined by DAPI staining and changes in cell surface integrity by atomic force microscopy (AFM). The results showed that the nanoparticles are spherical with an average hydrodynamic diameter of 240 nm. N-alkyl had a rough surface structure compared to native chitosan.
At the least of MIC (78 μg/ml) and MBC (100 μg/ml) points were observed for CsNPs (P < 0.05). Nanoparticles and N-alkyl of chitosan showed the highest diameter of growth inhibition zone at 1250 concentration compared to other disks (p <0.05). Outer membrane permeability of derivative forms of chitosan showed significant differences with native chitosan and cells of control. DAPI staining test showed higher cell death of chitosan-derived forms.
DAPI staining test showed higher cell death of derivative of chitosan. The images obtained from AFM showed a change in the membrane integrity of the treated cells compared to spherical and clustered of control cells. Thus, the antibacterial properties of native chitosan improved by physical and chemical modification.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کیتوزان اصلاح شده,ضد باکتریایی,استافیلوکوکوس اورئوس,مرگ سلولی,نفوذپذیری غشا
نویسندگان مقاله
وثیقه السادات میرباقری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علیرضا علیشاهی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید حمیدرضا هاشمی پطرودی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ساری، ایران.
سید مهدی اوجاق |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21447_ef1a531407e0a3cb2174c08c51b6912f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات