این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۱۹۹-۲۱۷
عنوان فارسی
اثر پلیساکاریدهای محلول در آب حاصل از میکروجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق تأثیر پلیساکاریدهای حاصل از میکروجلبک اسپیرولینا
Spirulina
platensis
بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (
Oncorhynchus
mykiss
) بررسی شد.. در این راستا 180 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی
5/0
±
22/
17گرم) در پنج تیمار آزمایشی ( با سه تکرار) توزیع شدند. تیمارها شامل سطوح مختلف پلی ساکارید در مقادیر صفر (شاهد) ، 500 ، 1000،2000 و 3000 میلیگرم در کیلوگرم غذا بود.
در
شاخص
های رشد (
وزن نهایی ، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه ، کارایی پروتئین
،
ضریب تبدیل غذایی و فاکتور وضعیت
) هیچ تفاوت معنی داری در بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد.
بیشترین و کمترین میزان پروتئین لاشه به ترتیب در تیمار غذایی حاوی 500 میلیگرم پلیساکارید
و
شاهد مشاهده شد که با هم اختلاف معناداری داشتند
. میزان اسید چرب عضله بدن ماهیان تفاوت معنی داری را در بین تیمارها نشان نداد.
بیشترین و کمترین میزان فعالیت لیزوزیم سرم به ترتیب در تیمارهای 2000 میلیگرم پلیساکارید
و
شاهد، و
بیشترین و کمترین میزان فعالیت
همولیتیک کمپلمان سرم به ترتیب
در تیمارهای حاوی 3000 میلیگرم
پلیساکارید
و شاهد مشاهده گردید. در مجموع
استفاده از پلیساکارید استخراج شده از میکرو جلبک در جیره غذایی به طور معناداری منجر به بهبود رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان نگردید اما بهبود جزیی در تیمار 500 میلی گرم پلی ساکارید در کیلو گرم غذا مشاهد شد. از نظر شاخص های ایمنی تیمارهای 2000 و 3000
میلی گرم پلی ساکارید در کیلو گرم غذا عملکرد مناسبی داشتند و می توان در مواقع لزوم استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه،میکروجلبکSpirulina platensis،پلی ساکارید،رشد،ترکیب بدن،پاسخ ایمنی . قزلآلای رنگینکمان،
عنوان انگلیسی
Effect of Water-Soluble Polysaccharides Extracted from Microalge (Spirulina platensis) on Growth Performance, Body Composition and Immune Response of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment evaluated the effect of soluble polysaccharides in Spirulina platensis microalgae on growth performance, body composition and immune response of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). In this regard, 180 rainbow trout (17.22 ± 0.5g) were selected and distributed in five experimental treatments (with three replications). Treatments included different levels of polysaccharide in dosage of 0 (control), 500, 1000, 2000 and 3000 mg / kg of feed. According to the results, in growth factors (final weight, body weight gain, specific growth factor, protein efficiency, feed conversion ratio and condition factor), no significant difference was observed. The highest and the lowest amount of carcass proteins were observed in the diet containing 500 mg polysaccharide and control, which showed a significant difference. The amount of fatty acids of the muscle of the fish body did not show any significant difference among the treatments. The highest and lowest levels of lysozyme activity were observed in treatments of 2,000 mg polysaccharide and control and the highest and lowest levels of complement activity were observed in treatments containing 3000 mg polysaccharide and control respectively (P <0.05). In general, the use of polysaccharide extracted from micro-algae did not significantly improve rainbow trout growth, but a slight improvement in growth and body composition (protein) in 500 mg polysaccharide per kg of diet was observed. In terms of safety indicators, treatments of 2,000 and 3,000 mg of polysaccharides per kg of diet had a good performance and could be used whenever needed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تغذیه,میکروجلبکSpirulina platensis,پلی ساکارید,رشد,ترکیب بدن,پاسخ ایمنی . قزلآلای رنگینکمان
نویسندگان مقاله
امیر حسین ولیپور |
دانشگاه تربیت مدرس
عبدالمحمد عابدیان کناری |
دانشگاه تربیت مدرس
مهدی طبرسا |
دانشگاه تربیت مدرس
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21422_ef4ae58f6b0a632b11cf78b937945db9.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات