این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۲۳-۱۳۶
عنوان فارسی
بررسی خواص ضداکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی گیاه آب تره بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال
چکیده فارسی مقاله
عصارههای گیاهی را می
توان علاوهبر اثرات سلامتی، بهعنوان نگهدارندههای طبیعی با خاصیت ضد
اکسیدانی و ضد
میکروبی در صنایع غذایی استفاده کرد.
در این مطالعه اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره اتانولی آبتره بر کیفیت شیمیایی و میکروبی فیله ماهی قزل آلا در دمای یخچال بهمدت 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاه آب تره پس از خشک کردن برگ در دمای محیط و تاریکی توسط حلالهای 45، 65، 75 و 96 درصد اتانولی به مدت 24 ساعت در 65 درجه سانتیگراد استخراج شد. نتایج حاصل نشاندهنده اختلاف معنیدار در میزان بازدهی و محتوای فنولی عصارهها بود (05/
0
P≤
)، بهطوریکه در غلظت 1/0 میلیگرم بر میلیلیتر عصاره 65 درصد با بازدهی استخراج 20 درصد بالاترین میزان فنول کل (
46/2
±
60/88 درصد) و
DPPH
(
0
±
73/84 درصد) و
ABTS
(
06/0
±
83/83 درصد) بود. همچنین میزان مهار رشد باکتریهای بیماریزا لیستریا مونوسایتوژنز، اشریشیا کلای، استافیلا کوکوس اورئوس و سالمونلا انتریتیدیس نیز در عصاره 65 درصد اتانولی دارای اختلاف معنیدار با سایر عصارهها بود (05/
0
P≤
). نمونههای فیله ماهی قزلآلا در عصاره 65 درصد اتانولی میزان کمتری از شاخصهای
TVB-N
،
PV
و
TBA
را در مقایسه با تیمار شاهد طی دوره نگهداری به نمایش گذاشت (05/0
P≤
).
همچنین در شاخص باکتریایی میزان باکتری کل و سرماگرا تیمار حاوی عصاره تا روز دوازدهم به بیشینه حد مجاز (
cfu/g
-1
10
6
) نرسیده بود که نشاندهنده اثر بخشی عصاره بر افزایش ماندگاری فیله ماهی قزلآلا نسبت به شاهد است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نگهدارندههای طبیعی،عصاره آبتره،فیله ماهی قزلآلا،تغییرات شیمیایی و میکروبی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant and antimicrobial properties of ethanolic extract of Watercress on the shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet at refrigerator temperature
چکیده انگلیسی مقاله
In addition to health effects, plant extracts can be used as natural preservatives with antioxidant and antimicrobial properties in the food industry. In this study, effect of antioxidant and antimicrobial properties of ethanolic extracts of watercress on the chemical and microbial quality of rainbow trout fillet at refrigerator temperature for 12 days was investigated. After drying the leaves at darkness and room temperature extract was extracted with 45, 65, 75 and 96% ethanol solvents for 24 hours at 65 °C.
The results showed a significant difference (P≤0.05) in yields and phenolic content, 0.1 mg /ml of extract 65% with an extraction efficiency of 20% the highest amount of total phenol (88.60 ± 2.46%), DPPH (84.73 ± 0%); and ABTS (83.83 ± 0.06%) were. Also, the growth inhibition of the pathogenic bacteria Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Salmonella enteritidis in sample
extracted with 65% ethanol had a significant difference with other extracts (P≤0.05). Rainbow trout fillet samples in 65% ethanol extract showed lower levels of TVB-N, PV and TBA to the control treatment during storage (P≤0.05). Rainbow trout fillet samples in 65% ethanol extract showed lower levels of TVB-N, PV and TBA indices of fillets compared to control treatment during storage (P≤0.05). Talking about bacterial index, the amount of total and pseudomonas bacteria in the treatment containing the extract did not reach the maximum allowable limit (10
6
cfu /g
-1
) by the twelfth day, Indicates the effectiveness of the extract on increasing the shelf-life of fillets compared to the control.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نگهدارندههای طبیعی,عصاره آبتره,فیله ماهی قزلآلا,تغییرات شیمیایی و میکروبی
نویسندگان مقاله
تارا زارعی |
دانشگاه تربیت مدرس
مسعود رضائی |
دانشگاه تربیت مدرس
نادر بهرامی فر |
دانشگاه تربیت مدرس
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21416_92239bbb7b0d0296753dbaadfbe459a8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات